25 / 07 / 2024

Mehmet Kuruçay Alüvyon zeminli araziler

Mehmet Kuruçay Alüvyon zeminli araziler

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.

ÇAYKUR açıkladı! Yaş çay alımı ve kontenjana kota sınırlaması geliyor... 

ÇAYKUR, günlük yaş çay alımlarının kurum kapasitesinin üzerine çıkması üzerine 11 Temmuz 2024 tarihinde dekarda 50 kilogram olarak açıkladığı kontenjan uygulamasını 30 kilograma düşürdüğünü açıkladı.

Türkiye’de asgari ücretli brüt maaşının tamamı ile 84,6 ay çalışarak araba alabiliyor: Almanya'da bu rakam 15,4 ay!

Otomobil sahibi olmak isteyen tüketiciler, fiyatların çok yüksek olduğunu sık sık dile getirirken; otomobil almak için yapılan Almanya ve Türkiye kıyaslaması gündem oldu. Türkiye’de bir asgari ücretli brüt maaşının tamamı ile 84,6 ay çalışarak otomobil alırken, Almanya'da bu rakam 15,4 ay oldu.

Çaykur'dan çaya yüzde 24 zam geldi: Çaykur çay fiyatları! İşte Çaykur zam açıklaması!

Çaykur, kuru çay fiyatlarına zam yaptı ve yeni zamlı fiyatlar tek tek belli oldu. İşte o son dakika rakamlar...

Yaş çay alım fiyatı 19 TL oldu: Üreticiler en az 25 TL istedi! Yaş çay fiyatı 2024!

2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak açıklanmasına tepki geldi. Üreticiler 25 TL'yi işaret etti. İşte yaş çay fiyatı 2024...

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Bakan Şimşek, 'Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi! Vatandaşlar nasıl yorumladı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini dile getirdi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu da X sosyal medya hesabından bu açıklamayı alıntıladı ve "Çalışanlar, emekliler, hadi yine iyisiniz iyi" dedi. Peki vatandaşlar bu duruma ne diyor?

Bakan Yumaklı'dan çay üreticilerine müjde! Yaş çay alımı ödemeleri 30 Kasım'da hesaplara aktarılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan son dakika yaş çay alımı ödemelerinin 30 Kasım Perşembe günü yapılacağını açıkladı.

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Kasım ayında Öğretmenler Günü, Bekarlar Günü ve Alışveriş Cuması derken e-ticarette çok farklı kategorilerde indirimli alışveriş fırsatı tüketicileri bekliyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ise tüketicileri e-ticaretteki alışveriş tuzaklarına karşı uyardı.

ÇAYKUR bu yıl 591 bin tonu aşkın yaş çay alımı gerçekleştirdi

ÇAYKUR, 10 Mayıs 2023'te ve 26 Ekim 2023'te gerçekleşen 2023 sezonunda 591 bin 530 ton 686 kilogram yaş çay alımı yaptı. İşte habere dair ayrıntılar...

Son dakika! Bakan az önce açıkladı! Ödemeler yarın hesaplara yatırılıyor!

Çay üreticilerine ilişkin açıklamalar yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ÇAYKUR aracılığıyla yarın 157 bin ton yaş çay alımı karşılığı 1 milyar 763 milyon TL ödemeyi çay üreticilerinin hesaplarına yatıracaklarını söyledi. İşte detaylar...  

Çiftçiler hemen hesaplarınıza bakın! Bakan açıkladı: Bugün resmen hesaplara yatıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ÇAYKUR aracılığıyla, 80 bin 663 ton yaş çay alımı karşılığında çiftçilere yapılacak ödemeyi açıkladı. Bugün resmen hesaplara yatıyor. Son dakika! 

Yaş çay fiyatına zam gelecek mi? Üreticilerden ÇAYKUR'a çağrı: Çay alım fiyatı 20 TL olmalı! 

Çay üreticisi, üçüncü sürgün hasadının yapıldığı şu günlerde yaş çay fiyatlarından memnun değil. Üreticiler, çay fiyatında zam bekliyor. İşte ayrıntılar...

Mehmet Kuruçay Alüvyon zeminli araziler Haberi

Mehmet Kuruçay Alüvyon zeminli araziler

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.


Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası vedepremle ilgilenen bilim insanlarının her zaman sağlam zemine sağlam bina vurgusu yaptığını ifade eden Kuruçay, “Depreme karşı tedbir alacağız. Ne yapacağız; bir katlı, iki katlı bina yapacağız veya çelik konstrüksiyon temelli bina yapacağız. Biz bunu söylüyoruz. Yeni imar planları hazırlanırken; deprem ile ilgilenen bilim insanlarından görüş alınmalı” dedi.


Tarihteki depremler incelendiğinde en çok zarar gören binaların taneli zeminler üzerine yapılan çok katlı binalar olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, imara açılan ve açılacak olan yeni araziler için...