02 / 05 / 2024

Mehmet Okay sektör değerlendirmesi

Mehmet Okay sektör değerlendirmesi

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Ant Yapı EQ İnsan ve Yaşam Dergisi'nde 2013 yılı projelerini değerlendirerek, sektörle ilgili bir fıkrayı daha okurları ile paylaştı...

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat yaptığı açıklamada Türkiye genelinde çok ciddi denetimlere başladığını dile getirerek emlak sektörünün kabuk değiştirdiğini söyledi.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

İnşaat sektöründeki yüklenici firmalar iflasla karşı karşıya!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, inşaat sektöründe meydana gelen yüksek orandaki fiyat artışlarının kamuya iş yapan yüklenici firmaları iflasın eşiğini getirdiğine dikkat çekti.

Konut sektöründe 2022'de neler gündem olacak?

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kalyoncu, konut fiyatlarından satışlarına, inşaat maliyetlerinden yapı niteliklerine ilişkin birçok konuyla ilgili konuştu.

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

Gayrimenkul sektörünün karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olduğunu anımsatan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç sektörde iş yapış şekillerinin değişmesi gerektiğini dile getirdi. 

Gayrimenkul sektöründe online platform daha etkin kullanılıyor!

Zingatcom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Erkek, gayrimenkul sektöründe dijital mecranın daha aktif rol oynamaya başladığını dile getirdi. 

Gayrimenkul sektöründe yenilik zamanı!

Gayrimenkul sektörü için yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, sektörde yatırım alanlarının çeşitleneceğini açıkladı. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Mehmet Muş, çimento ve inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada, çimento ve inşaat sektör temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldiklerini söyledi.

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu düzenledi. geçtiğimiz sene Yönetim Kurulu kararı ile GYODER Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kalyoncu, Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Mehmet Kalyoncu, GYODER'e ve sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sektöründe yatırımlar artacak!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, derneğin çalışmalarıyla ve gayrimenkul sektörüyle ilgili konuştu. Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörünün, teknolojiyle, tasarımla ilişkisinin daha yakın olması gerektiğini dile getirdi.

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Mehmet Okay sektör değerlendirmesi Haberi

Mehmet Okay sektör değerlendirmesi

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay'ın  Ant Yapı EQ İnsan ve Yaşam Dergisi'nde yer alan yazısı aşağıda yer alıyor;



Bir yılı daha bitirip yeni bir yıla girerken son yıllarda yaptığımız 10. yıl kutlamaları geldi aklımıza…

 Biliyorsunuz 2010 yılı sonunda yeniden yapılanma yıldönümünde “10. yılımızı kutlamıştık”. Ertesi yıl ise resmi kuruluş tarihinin yıldönümü olarak 20. yılımızı kutlamıştık…

Bu süreçte Ant Yapı ekibi ve Ant Yapı dostları olarak hep beraber çok güzel işlere imza atmış, Hem güzel sitelerde, güzel komşular ile yaşarken hem de yatırımların her yıl artarak değer kazandığına şahit olmuştuk ki bu sürecin hiç bitmediğini görüyoruz…

Örnek çok, 7000A, 3000A, Mavisu Residence gibi projelerimizin bulunduğu Ataşehir bölgesinde yapılan bir çok yeni proje, güncel terim ile “kaldıraç etkisi” yaratarak sitelerimizin değerlerini devamlı yükselttiğini...