04 / 05 / 2024

Mehmet Özhaseki çürük ev açıklaması 2017

Mehmet Özhaseki çürük ev açıklaması 2017

İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olmasının vatandaşları 850 milyarlık zarara sokacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yılda 500 bin evin dönüşümünü gerçekleştirmeleri halinde Türkiye’de 15 yıl içerisinde çürük ev kalmayacağını vurguladı.

Bakan Mehmet Özhaseki'den, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine cevap!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kent merkezlerinde rezerv yapı alanı olarak ilan edilmiş olan bölgede taşınmazı olan hak sahiplerinin herhangi bir hak kaybına uğramadığını dile getirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ile buluştu. Özhaseki, “Çabamız ve elimiz deprem bölgesinde. Tüm gücümüzle, hep beraber kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz” dedi.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bütçesini eleştirdi. İşte Özhaseki'nin o ifadeleri...

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için 1 yıldır izin verilmemesine tepki gösterdi.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması!

2021 Yılı Kayseri Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye kentsel dönüşüm eleştirisi! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirdi. 

Mehmet Özhaseki'den Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Mehmet Özhaseki, "Allah aşkına bir evin bodrumunu yapmak gibi eşilen bir toprak parçası depremi nasıl tetikler?" dedi.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Mehmet Özhaseki: Fay hatları üzerine asla ev yapılmayacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yer altındaki hareketliliğe ve fay hatlarına dikkat edilerek, statik hesaplara uygun şekilde yapılan binaların şiddetli depremlerde yıkılacağını söyledi.

Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir?

Kordsa’da Asya Pasifik Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısıv ve Akçansa’nın Genel Müdürü Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir? Mehmet Zeki Kanadıkırık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Mehmet Özhaseki: Ankara için 5 bine yakın projemiz var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Ankara genelinde gerek çevre, gerekse merkez ilçelerimizde 5 bine yakın projemiz var. Bu projeleri gerçekleştirmeye bizim gücümüz yeter, tecrübemiz var" dedi...

Mehmet Özhaseki çürük ev açıklaması 2017 Haberi

Mehmet Özhaseki çürük ev açıklaması 2017


İstanbul’da 7 ve üzeri şiddette olası bir depremin binaların yüzde 10-15’inin yıkılmasına yol açacağını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bunun 600 bin konut anlamına geldiğini vurguladı.


Gerekli tedbirlerin alınması için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Özhaseki, bu kapsamda yılda 500 bin evin dönüşümünü gerçekleştirmeleri halinde Türkiye’de 15 yıl içerisinde çürük ev kalmayacağını kaydederek, bu evlerin 150-200 bininin İstanbul’da olduğunu söyledi. 


2030'a kadar deprem bekleniyor


Kuzey Anadolu fayının hareketli olduğunu anımsatan Mehmet Özhaseki,Marmara açıklarında 5 tane kırık fayın büyük bir tehlike olarak beklediğini söyledi. Özhaseki "Bilim insanlarının tespitlerine göre İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde şiddette deprem olacak. Biz bu gerçeği bilerek hazırlık yapacağız" diye konuştu.


Vatandaşlara faiz desteği


Özhaseki, “Onlarda bu finansman desteklerinden istifade edecekler. Onlara getireceğimiz teşvikler içerisinde ev kiralarını ödemek vardı....