05 / 05 / 2024

mehmet şimşek yapılandırma açıklaması

mehmet şimşek yapılandırma açıklaması

Maliye Bakanı Şimşek, borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin sonuçları açıkladı. Şimşek, "4,5 milyon vatandaşımız başvuruda bulundu ve 42,5 milyar liralık alacak yapılandırıldı" bilgisini verdi

Bakan Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Program (OVP) açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medyada "Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…" paylaşımında bulundu. İşte detaylar...

Yapılandırma ve ek MTV ödemelerini yapacaklar dikkat! Son 4 gün! Aman kaçırmayın!

Yeniden yapılandırma çerçevesinde, borcunu ödeyecekler için son dönemece gelindi. Son tarih 31 Ağustos. İşte ayrıntılar...

Son dakika: Bakan Mehmet Şimşek'ten memur ve emekli zamlarıyla ilgili açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emekli aylıklarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Şimşek, 15,9 milyon emekliyi ve 4,9 milyon kamu çalışanını etkileyen önemli iyileştirmeler yapıldığına vurgu yaptı. İşte detaylar...

‘Mehmet Şimşek’in bankacılarla görüşmesi sonra borsa yükselmeye devam edebilir’

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılarla gerçekleştireceği toplantının ve para politikası kurulu toplantısının ardından çıkacak sonuçlara göre borsanın yükselişinin devam edebileceğini ifade etti.

Mehmet Şimşek: Ekonomide rasyonel zemine dönmek dışında seçenek kalmamıştır

Hazine ve Maliye Bakanı olarak ataması yapılan Mehmet Şimşek törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı. Şimşek ilk açıklamasında "Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır" dedi.

Atatürk Havalimanı kararına Mehmet Şimşek'ten ilk yorum!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın, Atatürk Havalimanı'nın imara açılmayacağı fuar alanı olacağı konusunda yaptığı açıklamaya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten destek geldi. Şimşek, konu ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Mehmet Şimşek'ten yatırımcılara 'Türkiye'nin önü açık' mesajı!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 47. Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak üzere gittiği Davos'ta, yatırımcılara Türkiye'nin hızlı bir şekilde yapısal gündemine odaklanacağını ve 2013 yılının ortasından itibaren yoğunlaşan saldırıların yoğun olduğu dönemi geride bırakacağını söyledi.

Düzce Belediyesi 2 bin 200 kişiye yapılandırma fırsatı verdi!

Düzce Belediyesi tarafından, kamuya olan borçlar için 2 bin 200 kişiye başvuruda bulunmadıkları halde yapılandırma fırsatı verildi. Belediyeye ait her türlü vergi ve borçları için yapılandırmaya alınan mükelleflere iletişim bilgilerine göre tebligat yapıldı.

Mehmet Şimşek'ten Moody's kararı değerlendirmesi!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, rating kuruluşlarına verilecek en iyi cevabın yapısal reformları daha da hızlandırmak, mali disiplini korumak olduğunu belirterek, "Durmak yok reformlara devam. Türkiye'nin temelleri sağlam" dedi.

Mehmet Şimşek: Türk Akımı için diyaloğa açığız!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk Akımı konusunda Rusya ile Türkiye'nin diyaloğa açık olduğunu kaydetti. Şimşek, "Menfaatlerimizi önceliklendiren yeni bir dış politika çerçevesinde bütün komşularımızla yapıcı bir diyalog içindeyiz." dedi.

Mehmet Şimşek: İnşaat sektörünün geleceği parlak!

Mehmet Şimşek ekonomik gündeme dair açıklamalarda bulunarak; İnşaat sektörünün geleceği parlak, desteklenecek de, endişeye gerek yok ancak Türkiye'de tasarrufların sanayiye yönelmesi lazım. Kaynakların sanayiye aktarılması için gerekenler yapılacak

Mehmet Şimşek: Gaziantep'in konut sorunu çözülecek!

Ak Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak toplu konutlarla, Gaziantep'in konut sorununun kökten çözüleceğini söyledi.

Bülent Arınç'tan Van TOKİ borçlarına yapılandırma müjdesi!

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen ve TOKİ borçları ile ilgili yapılandırma sözü ve Van’a bir bakan müjdesi veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a teşekkür etti.

mehmet şimşek yapılandırma açıklaması Haberi

mehmet şimşek yapılandırma açıklaması


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren torba yasanın son sonuçlarını açıkladı.  


Bakan Şimşek, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun'un 11 Eylül'de yürürlüğe girdiğini ve aynı tarih itibarıyla yapılanma taleplerini içeren başvuruların alınmaya başladığını hatırlattı.  


Kesinleşmiş kamu alacaklarının enflasyon oranında güncellenmek suretiyle yeniden yapılandırılması ve taksitle ödenmesine imkan veren Kanuna 3,5 ayı aşan süredir başvuruların kabul edildiğini belirten Şimşek, söz konusu imkanlardan yararlanmak üzere yoğun bir başvuru olduğu ifade etti.  


6552 sayılı Kanunun, kesinlikle bir af düzenlemesi olmadığını vurgulayan Şimşek, af niteliğinde olmayan bu yapılandırmada elde edilen sonucun, kesin bir başarı olduğunu kaydetti. Şimşek, "Rakamlar, 2011'deki yapılandırmayı...