02 / 05 / 2024

Mektebim Okulları kimin

Mektebim Okulları kimin

Ümit Kalko’nun 2006 yılında kurduğu Mektebim Okulları’nın 8’i sağlık meslek lisesi 22’si normal kolej olmak üzere 30 okulu var.

Mektebim Okulları kampüs sayısını 30’a çıkaracak!

Yeni eğitim-öğretim yılında şu anda 20 olan kampüs sayısını 30’a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, “Franchising vermeye de başlayacağız. 2015 yılındaki ciro hedefimiz 150 milyon lira” dedi

Mektebim Okulları yedi pilot bölgede kampüs açacak!

Mektebim Okulları, STEM alanında güçlü bir adres olma hedefiyle UNESCO ile işbirliğine gitti.  Bu doğrultuda Türkiye’de yedi pilot bölgede en az bir kampüs açmayı planlıyor.

Mesut Sancak öğrencilerle bir araya geldi!

Mektebim Okulları tarafından geliştirilen M-Lead (Mektebim Liderlik, Girişimcilik ve Gelişim Modeli) Eğitim Modeli kapsamında öncü isimleri Kariyer Günleri Seminerleri kapsamında öğrencilerle buluşturuyor.

Mektebim Okulları'ndan üniversite yatırımı!

204 okul 65 kampüsü bulunan Mektebim Okulları yeni yatırımlara odaklandı. Mektebim Okulları CEO’su Fuat Sancak, gelecek yıl üniversite yatırımları için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Mektebim Okulları FETÖ’nün okullarına talip!

Mektebim Okulları FETÖ ile mücadele sonucunda devralınan okullara talip oldu. Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, 60 yeni kampüs açarak mevcut istihdamı iki yıl içinde 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Mektebim Okulları'ndan Kars'a eğitim kurumu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Kalko ile "Kağızman'ın Karabağ köyünde, kendi köyünde yapacağı 4 derslik okul ve gerekse merkezde 24 derslik okulun bugün protokolünü imzalayacağız" dedi.

Mektebim Okulları 1.8 milyar yatırımla 60 yeni kampüs açacak!

Mektebim Okulları 2 yılda 1.8 milyar yatırımla 60 yeni kampüs açacak. Mektebim Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko; "5 yıl sonra 150 kampus ve bir üniversiteye ulaşmış olacağız" dedi.

Mektebim Okulları'ndan 16 yeni kampüs!

Çağdaş ve modern eğitim ortamı sunan Mektebim, yatırımlarını anlatmak için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılına 16 yeni kampüs kazandırılacağı belirtildi.

Mektebim Okulları iki yıl içinde 60 yeni okul açacak!

Mektebim, iki yıl içinde 60 yeni okul açacak. Mektebim Okulları Kurucusu Kalko "1.5 milyar TL yatırım yaptık. Bu yıl 2 bin 500 yeni istihdam sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü açıldı!

Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü açıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Uğur Okullarını Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığı için tebrik etti.

Doğa Okulları'nın ilginç satış hikayesi!

Gazeteci Yazar Mahmut Övür, Urfalı iş adamı ve Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı Fethi Şimşek tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen Doğa Okulları'na dair bir yazı kalem aldı.

Doğa Okulları'nın sayısı 5 yılda 200'e ulaşacak!

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

İş dünyası FETO'nün okullarına talip!

Fikir Sofrası'nda buluşan Maliye Bakanı Ağbal, Gümrük Bakanı Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesinde her türlü desteğin sağlanacağını belirttiler. Toplantıda, iş dünyasının FETÖ'nün yurtdışındaki okullarına talip olduğu da vurgulandı.

Doğa Okulları 2017'de 30 kampüs açacak!

Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, hain darbe girişim sonrası birçok sektörde açıklar meydana geldiğini belirterek, “2017 planlarımız arasında en az 30 kampüs daha açmak var. Bütün bunlar yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırım gerektiriyor” dedi.

Mektebim Okulları kimin Haberi

Mektebim Okulları kimin

Mektebim Okulları’na yeni ortak geldi. Geçtiğimiz nisan ayında yüzde 20’ye yakın hissesi Suudi SEDCO’ya satılan şirketin yeni ortağı Haydar Sancak’ın başında bulunduğu Sancak Group oldu. Sancak Group şirketin yüzde 30 hissesini satın alıyor.


Önemli bir bölümü Marmara Bölgesi’nde yoğunlaşan 30 koleji bulunan Mektebim Okulları yeni bir ortak aldı. Şirketin (Mektebim Eğitim Kurumları Ticaret

A.Ş.) yüzde 19,5 hissesi geçtiğimiz nisan ayında Saudi Economic and Development Company’e (SEDCO) satılmıştı. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre, SEDCO’nun hissesi kısa zaman içinde yüzde 50’ye çıkacaktı.


Yapılan yen anlaşmaya göre SEDCO’nun payı yüzde 30 seviyesinde tutulacak. SEDCO ile varılan yeni anlaşma sonrası yeni ortak alımına karar verildi. Buna göre şirketin yüzde 30’u, Medical Park’ın da ortaklarından Haydar Sancak’a satılıyor. Yüzde 30'luk hissenin devredileceği şirketin ise HS Mali Yatırım ve...