05 / 05 / 2024

Menemen Türkelli kanal hattı ihalesi

Menemen Türkelli kanal hattı ihalesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’ye kurulacak arıtma tesisi için 29 Eylül tarihinde yapım ihalesine çıkıyor. Kanal hattı ihalesi ise 30 Eylül'de yapılacak.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un altından İstanbul'un da Türkiye'nin de kalkamayacağını belirterek,  "Bu bir emlak projesidir" dedi. 

'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası düzenlenecek! Tam 8 kanal yayınlayacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 15 Şubat'ta sekiz Türk ulusal televizyon kanalı depremzedelere yardım için yayın yapacak.

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan şok eden Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün akşam katıldığı iftar yemeğinde Kanal İstanbul hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'un tanıtım videosunun maliyeti 289 bin 550 TL oldu!

Kanal İstanbul projesinin tanıtım videosu için açılan ihalenin sonuç ilanı 2 senenin ardından belli oldu. 2020'de 3 ayda çekilen ve hazırlanan videonun maliyeti 289 bin 550 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Kanal İstanbul Türkiye'nin denizlerdeki hakimiyetin artıracak!

Meclis Bütçe görüşmelerinde önümüzdeki yıllara ilişkin yapılacak planlamaları anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un önemine değindi. 

Türkiye Kanal İstanbul ile küresel ticarette daha etkin rol oynayacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Kanal İstanbul ve metro projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Kanal İstanbul yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda gündemde tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul açıklamalarına yanıt verdi...

Kanal İstanbul hem Türkiye'ye hem dünyaya vizyon katacak!

Kilis'te gençlerle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu.

Demirören Medya Grubu yüksek kira sebebiyle Söğütözü'ndeki binadan taşınıyor!

Demirören Medya Grubu, Ankara'da Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı ve Posta Gazetesi’nin yer aldığı binadan taşınmaya karar verdi.

Kanal İstanbul'da son durum!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılmıştı. Peki Kanal İstanbul projesinin çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Menemen Türkelli kanal hattı ihalesi Haberi

Menemen Türkelli kanal hattı ihalesi

Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma seferberliği sürüyor. Büyükşehir, Menemen’e kurulacak ikinci ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için de ihaleye çıkıyor.


Menemen Türkelli’de kurulacak yeni arıtma tesisi,  2010 yılında İZSU tarafından ilçede hizmete alınan 100 bin kişi kapasiteli Menemen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne uzaklık nedeniyle ulaşamayan Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak. Menemen Türkelli Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, 15 bin kişiye hizmet edecek kapasitede olacak ve günde 3 bin metreküp evsel atık arıtacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 – 2013 yılları arasında kurduğu 10 arıtma tesisinde olduğu gibi bu tesiste de evsel atıklar Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik yöntemle arıtılacak...