02 / 05 / 2024

Meralara bina yapılabilir mi

Meralara bina yapılabilir mi

BAKANLAR Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Meralara bina yapılabilir mi?

RESMİ Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi.

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi?

Ev sahipleri, kiralara yüzde 25 oranında zam uygulayabiliyor. Peki kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayhan Yıldız, Çağdaş Güren, Ellez Tosun ve Mikail Dülye ortaklığında kuruldu.

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Nora Bina Yapı Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Nora Bina Yapı Taahhüt Anonim Şirketi Bağcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arek Polat ve Oşin Aliksan Polat ortaklığında kuruldu.

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

Meralara bina yapılabilir mi Haberi

Meralara bina yapılabilir mi

 BAKANLAR Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi. Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden öncel/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak. Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. 


OT BEDELİ YETER

Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfında kesinleşmiş uygulama imar planının komisyona sunulacak. Bu süre zarfında da söz konusu planların sunulmaması durumunda tahsis amacı değişikliği iptal edilecek. 


İzmir 9...