17 / 05 / 2024

meram imr durumu 2015

meram imr durumu 2015

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkam Fatma Toru, "Mahallemizde Başkan Var" projesi kapsamında Durunday, Yorgancı ve Çandır mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Konya Meram'daki dönüşüm protesto edildi!

KONYA'da Meram Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm uygulanacak mahalle sakinleri, belediyenin 300- 400 metrekare arsaya karşılık 1 daire verdiğini ve bunun da yetersiz olduğunu ileri sürerek, caddeyi trafiğe kapatıp, durumu protesto etti.

Meram imar planından geçiriliyor!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru; Alparslan, Küçük Aymanas ve Ekmekkoçu Mahalleleri sakinleri ve muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda Meram'ın imar durumu hakkında konuşuldu.

İmar durumu ne işe yarar?

Belediyeler tarafından şehrin düzgün gelişmesi için büyük şehir planları yapılıyor. İmar durumu, bağlı olunan belediyeden alınıyor. Peki, imar durumu ne işe yarar? İmar durumu belgesinde ne yazar?

İrfan Mandalı: Bir ayda 22 yeni imar durumu düzenlendi!

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir ay içinde toplam 22 yeni imar durumu düzenlendiğini belirterek, bir aylık süre zarfında da 73 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendiğini ve onaylandığını ifade etti.

Belediyeden imar durumu isteme dilekçesi!

İmar durumu, bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığını gösteren bir belgeye deniyor. İmar durumu için belediyeye dilekçe ile başvuruluyor. İşte belediyeden imar durumu isteme dilekçesi...

Belediyeden imar durumu nasıl alınır?

İmar durumu belgesi ise, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini, sınırlarını gösteren bir belge olup, bu belge belediyeden alınıyor. Peki belediyeden imar durumu nasıl alınır?

Meram Belediyesi Ramazan etkinlikleri sürüyor!

Seçimden sonraki 3 aylık zaman dilimini dolu dolu geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı, "Yerel seçimlerin ardından yaklaşık 3 ayı geride bıraktık. Bu üç ayda Meram'ın öncelikle çözülmesi gereken konuları üzerine çalışmalar yapıyoruz" dedi

Türkiye’de havzaların mevcut durumu 2014!

2014 - 2023 dönemine ait Ulusal havza yönetim stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Türkiye ’de havzaların mevcut durumu 2014..

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın sağlık durumu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugün rahatsızlanan Bakan Lütfi Elvan'ın sağlık durumu ile ilgil Twitter'dan açıklama yaptı. İşte Bakanlık açıklaması ile Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın sağlık durumu...

Tarım arazilerinin imar durumu 2014!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda tarım arazilerine ilişkin getirilen değişiklikler neticesinde tarım arazilerinin imar durumu nedir? İmar izni nasıl alınır? İşte Tarım arazilerinin imar durumu 2014...

Hudaverdi Dursun: Meram İlçesinde kentin en büyük imarlı arsası üzerinde bir konut projesi yapacağız!

Seha Yapı Genel Müdünı Hudaverdi Dursun "2014 yılında Konya'nın en değerli lokasyonlarmdan bin olan Meram ilçesinde kentin en büyük imarlı arsası üzerinde buyuk bir konut projesini hayata geçirmek üzere çalışmaları başlattık" dedi.

Evlatlığın mirasçılık durumu!

Mirasbırakanın vefatı halinde terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereğince otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Peki evlatlığın mirasçılık durumu nedir? İşte yanıtı..

Konya'da kerpiç evde yangın çıktı!

Konya'nın Meram ilçesinde Bekir (84) ve Hanim Narin (82) çiftine ait kerpiç evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden mahalleli, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi...

meram imr durumu 2015 Haberi

meram imr durumu 2015

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkam Fatma Toru, "Mahallemizde Başkan Var" projesi kapsamında Durunday, Yorgancı ve Çandır mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Meram Belediyesi tarafından "Mahallemizde Başkan Var" projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıların ilki Meram Kültür ve Sanat Merkezi'nin bahçesinde yapıldı. Toplantıya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile birlikte başkan yardımcıları, daire müdürleri, Durunday, Yorgana ve Çandır mahallelerinin muhtarları ile vatandaşlar katıldı. 1,5 yıl içerisinde yaptıkları önemli yatının ve hizmetleri anlatan Başkan Toru, "Meram'da imar planlarının hepsini yeniden ele aldık. Her bölgeyi kendi içinde bir cazibe merkezi olacak şekilde, ticari alanı, meydanı, okul alam, sağlık tesisi, sosyal tesisi, parkları ve yürüyüş alanlarıyla yeniden planladık. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum Çünkü hangi bölgeye gidersek karşımıza çıkan öncelikli sorun, imar planı, mülkiyet problemi...