27 / 04 / 2024

merdiven ölçülendirme

merdiven ölçülendirme

Yapılarda inşa edilen merdivenlerin belli bir standarda uygun olarak yapılması gerekiyor. Söz konusu standart merdiven ölçüleri haberimizde yer alıyor...

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

ŞOK’ta indirim fırtınası! 4+1 merdiven 419 TL’ye, Fairy hepsi bir arada 368 TL’ye, klimalı yastık 125 TL’ye düştü!

ŞOK Market, 6 Eylül-12 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, +1 merdiven 419 TL’ye, Fairy hepsi bir arada 368 TL’ye, klimalı yastık 125 TL’ye düştü. İşte 6 Eylül 2023 Çarşamba ŞOK fiyat listesi...

Elinde Euro olanlar dikkat! 29 TL'ye merdiven dayayan Euro'da yükseliş devam edecek mi?

Elinde Euro olanlar Euro'daki son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki 3 Eylül 2023 Euro kuru ne kadar? 29 TL'ye merdiven dayayan Euro'da yükseliş devam edecek mi?

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

ŞOK’ta ekmek kızartma makinesi 1050 TL’ye, sürgülü duş seti 120 TL’ye, merdiven 350 TL’ye düştü!

ŞOK Market, yeni paylaştığı indirimli ürünler kataloğu kapsamında 2 Haziran tarihinde indirime girecek ürünlerini müşterilerinin beğenisine sundu. Bu kapsamda, ŞOK'ta ekmek kızartma makinesi 1050 TL’ye, sürgülü duş seti 120 TL’ye, merdiven 350 TL’ye düştü. İşte 2 Haziran Cuma ŞOK fiyat listesi...

Yeni tip maliyetsiz bina güçlendirme formülü açıklandı! Sadece spreyle bina güçleniyor!

Binaları güçlendirmek için yeni bir formül geliştirildi! Artık sprey sıkılarak depreme meydan okunabilecek!

Çikolata üreticilerinden ‘merdiven altı’ uyarısı! Sağlıksız koşullarda üretilen çikolatalar tehlike saçıyor!

Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve çikolata pazarında hareketlilik başladı. Üreticiler bayram hazırlıklarına başlarken, merdiven altı üreticilere karşı da tüketicilerin uyanık olmasını istediler. Çikolata üreticileri bayram alışverişi yaparken tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.

Ev hanımlarına müjde! A101'de büyük boy hurç 40 TL’ye, üçlü sepet 40 TL’ye, 4+1 merdiven 350 TL’ye çakıldı!

A101’in 31 Mart 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. A101’de Büyük boy hurç 40 TL’ye, 4+1 merdiven 350 TL’ye, üçlü sepet 40 TL’ye düştü. 30 Mart 2023 fiyat listesi

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Euro 19 TL'ye merdiven dayadı! İşte 17 Eylül 2022 Euro kuru!

Yatırımcılar, Euro almak isteyenler ve Euro ile iş yapan vatandaşlar kurdaki son durumu merakla takip ediyor. Peki Euro kurunda son durum ne? Euro düştü mü, yükseldi mi? İşte 17 Eylül 2022 Euro kuru...

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Okulların açılmasına çok bir zaman kaldı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için ailelerin okul alışverişi telaşı devam ediyor. Listeler yapıldı, uygun fiyatlı ürünler aranıyor. Ancak alışveriş yaparken ‘daha uygun fiyatlı olanını alayım’ derken ‘merdiven altı kırtasiye’ ürünlerinden uzak durmak gerek.

merdiven ölçülendirme Haberi

merdiven ölçülendirme

Standart merdiven ölçüleri!

Yapılarda üst kat ile bağlantı kurulabilmesi için yapılan merpenlerin belli bir standarta göre yapılması gerekiyor. Söz konusu ölçüler, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 29. maddesinde ele alınıyor.


Merdivenler

Madde 29- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Merpen kolu ve sahanlık genişlikleri ile merpen basamaklarının ölçüleri ve bunların yapımına ilişkin koşullar aşağıda belirlenmiştir.


a) Merdiven kolu ve sahanlık genişlikleri:

Ortak merpenler ve sahanlıklar konut yapılarında (1.20) m.den, diğer yapılarda (1.50) m.den az olamaz. Çatıya ve bodrum katlarına ulaşan ortak merpenler ile servis merpenlerinde de bu ölçülere uyulur. Bu merpenler ahşap olamaz.

Merdiven evlerinin bina cephesinden, çatıdan veya ışıklıktan doğrudan ışık alması ve merpenlerin çatıya ve bodrumlara ulaştırılması zorunludur.


Merpen basamakları ve sahanlık ölçülerine dair Türk Standartları Enstitüsü standartlarının yukarıdaki ölçü ve miktarlardan küçük olması halinde bu madde hükümleri geçerlidir.

Merpenlerin her...