05 / 05 / 2024

Merih Dönmez özgeçmiş

Merih Dönmez özgeçmiş

Mimar Merih Dönmez kimdir? Mimar Merih Dönmez, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Merih Dönmez, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Merih Dönmez..

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi? Anketten şaşırtan cevap!

Türkiye'de devlet memuru sayısının fazla olup olmadığı zaman zaman gündeme geliyor. 357,3 bin takipçili mühendis, X sosyal medya hesabından 'Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi?' anketi yaptı. İşte o ankete verilen cevaplar ve vatandaşların yorumları...

Konut satışındaki düşüş devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları Kasım ayında da düştü. Peki konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Altın fiyatlarında oynaklık! Piyasalar Jerome Powell'un açıklamasına odaklandı! Altında düşüş devam edecek mi?

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın fiyatlarında oynaklık devam ediyor. Yükseliş trendi kısa süren altın için gözler Jerome Powell'a çevrildi. Peki, altın fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Bakan Dönmez açıkladı! Müjde yolda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol keşiflerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Doğu Karadeniz'de petrol müjdesi gelebilir.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Borsa İstanbul'daki gerileme bugün yüzde 4'ü geçti. Birçok hissenin taban olmasıyla BİST 100, 4 bin 300'ü geçemedi  Piyasa takipçileri borsadaki sert düşüşün sebebini sorguluyor. Analistler borsadaki düşüşü yorumladı. Peki Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Bakan Dönmez resmen açıkladı!

Doğalgaz faturaları bu ay itibariyle ücretsiz olacak. Peki kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıkladı.

Bakan Fatih Dönmez açıkladı: Doğalgaz ve elektrikte destek tutarı toplam 4 milyar lira!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez depremde evi ve işyeri yıkılan, orta ve ağır hasarlı vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturalarının silindiğini ve bu desteğin toplam tutarının 4 milyar TL olduğunu açıkladı.

Merih Dönmez özgeçmiş Haberi

Merih Dönmez özgeçmiş

Merih Dönmez kimdir?

Merih Dönmez, 1951 yılında Manisa'da doğdu. 1971 yılında Dönmez İnş. Tic. Koll. Şti. ortağı olarak mimarlık ve inşaat faaliyetlerine başladı. 


1975 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. 1979 - 1980 Almanya ve İspanya'da mesleki çalışmalarda bulundu. 


Dönmez, 1981 yılında MD İnşaat-Proje-Kontrol'ü kurdu. 


1992 İTÜ ve B.Ü. Deprem Bölümleri ile koordine korozyon kontrolu, güçlendirme hesap ve uygulamalarına...