23 / 07 / 2024

merkez banka haber

merkez banka haber

Merkez Bankası'nın Kur Korumalı Mevduat'a 37,2 milyar dolar ödeyeceğinin ortaya çıkmasından sonra bankanın kasasında kalan dolar miktarı açıklandı. Bankanın kasasındaki doların günden güne eridiği dikaktlerden kaçmadı.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz piyasa beklentilerinde sabit kaldı...

Avrupa Merkez Bankası (ECB), temmuz ayı toplantısını yaparken, 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttuğunu duyurdu. Buna göre banka, temmuz toplantısında refinansman, mevduat ve marjinal fonlama faizlerini sırası ile yüzde 4,25, 3,75 ve 4,50’de tuttuğunu açıkladı.

Dolar 33 TL'yi aşmıştı... Merkez Bankası'ndan bomba haber

Türk vatandaşları dolar fiyatlarını takip ederken doların 33 TL'yi aşması da herkeste şaşkınlığa neden olmuştu. Bu sırada Merkez Bankası'ndan bomba bir haber geldi.

Merkez Bankası çantaları... Dolar 40 TL

Merkez Bankası'nın acile dolar alım satımı için çantaları hazırlaması gerektiği haber çok ünlü bir bankadan geldi. Bankanın dolar için 40 TL açıklaması bir hayli önemli.

Merkez Bankası bile kıpırdayamayacak... Dolar 28,50 TL

Dünyaca ünlü banka, dolar hakkında öyle bir açıklama yaptı ki Merkez Bankası bile yerinden kıpırdayamayacak... Dolar için 23,80 TL açıklaması az önce geldi...

Merkez Bankası resmen açıkladı. 18 milyar dolar

Merkez Bankası tarafından vatandaşlarımızı ilgisini çekecek bir haber resmen duyuruldu... 18 milyar doların detayları...

Elinde avucunda altın olanlar ABD Merkez Bankası'ndan gelen haberle sarsıldı!

Elinde altın olanlara kötü haber geldi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklamaların altın fiyatlarında yükseliş beklentisine darbe vuracağı düşünülüyor.

Merkez Bankası'ndan tarihi 142,9 milyar dolar açıklaması

Merkez Bankası tarafından yapılan dolar açıklamaları, vatandaşlar tarafından merak ediliyor... Banka tarafından yapılan 142,9 Milyar dolar açıklaması da dikkat çekti. Banka tarafından yapılan açıklama bir hayli dikkat çekti.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı belli oldu! 

Piyasaların heyecanla beklediği Merkez Bankası haziran ayı faiz kararı belli oldu. Banka politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. 

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 403 milyar 630 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından az önce açıklanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 403 milyar 630 milyon TL'si konut...

Son dakika: Merkez Bankası mayıs ayı politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası Mayıs ayı politika faizi açıklandı. Banka;  politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

Banka banka mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon liranın getirisi ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son açıkladığı verilere kapsamında, 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9'da yüzde 68,1'e kadar geriledi. Buna göre, bazı bankalar, mevduat faiz oranlarını güncelledi. 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar, en fazla faiz oranı veren banka hangisi?

Dolarını bozdurana kara haber! Fransa merkezli dev banka duyurdu! Yıl sonunda dolar tam tamına bu kadar olacak!

Fransa Merkezli küresel banka BNP Paribas, doların yıl sonunda geleceği seviyeyi açıkladı. Dolarlarını satanlar yandı. İşte 2024 yıl sonunda doların geleceği seviye...

10 bankada resmen Nisan 2024 depremi! Akbank, Garanti, Ziraat, TEB, İş, Yapı Kredi, ING ve 3 banka daha az önce açıkladı

Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yüzde 50’ye çıkarmasından sonra bankalar da ihtiyaç kredisi faiz oranlarında değişikliği gitti. İşte banka banka ihtiyaç kredisi faiz oranları 22 Nisan 2024...

merkez banka haber Haberi

merkez banka haber

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 8 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 291 milyon dolar azalarak 98 milyar 651 milyon dolara geriledi.

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, 8 Temmuz itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 922 milyon dolar azalarak 58 milyar 867 milyon dolara geriledi. Brüt döviz rezervleri, 1 Temmuz'da 59 milyar 789 milyon dolar seviyesindeydi.

Söz konusu dönemde altın rezervleri de 1 milyar 370 milyon dolar azalışla 41 milyar 154 milyon dolardan 39 milyar 784 milyon dolara indi.

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 8 Temmuz haftasında bir önceki haftaya kıyasla 2 milyar 291 milyon dolar azalarak 100 milyar 942 milyon dolardan 98 milyar 651 milyon dolara düştü.

TCMB rezervleri tarihler itibarıyla şöyle (milyon dolar):

Tarih Altın Rezervleri Brüt Döviz Rezervleri Toplam...