26 / 08 / 2024

merkez bankası aylık fiyat gelişmeleri raporu mayıs

merkez bankası aylık fiyat gelişmeleri raporu mayıs

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, mayıs ayında temel mal grubu yıllık enflasyonu, Türk lirasındaki değer kaybının yansımaları ve salgına bağlı etkilerle yükseldi.

Dolarda resmen deprem! Dolar için 36 TL... Merkez Bankası'ndan 1 tık alt

Eğer gerçek olursa dolarda resmen deprem meydana gelir. Merkez Bankası'nın 1 tık altında açıkladılar. Detaylar oldukça ilginç.

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması... Aralık ayında...

Merkez Bankası'ndan başta dolar almak isteyen ya da dolarla işi olan tüm vatandaşları ilgilendiren flaş bir açıklama geldi. Merkez Bankası'nın açıklamasındaki aralık ayı detayına dikkat....

Merkez Bankası bile kıpırdayamayacak... Dolar 28,50 TL

Dünyaca ünlü banka, dolar hakkında öyle bir açıklama yaptı ki Merkez Bankası bile yerinden kıpırdayamayacak... Dolar için 23,80 TL açıklaması az önce geldi...

Ziraat Bankası'ndan aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL'lik konut kredisi kampanyası!

Ziraat Bankası hayalindeki eve kavuşmak isteyenler için aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL'lik konut kredisi kullandıracak. İşte Ziraat Bankası konut kredisi detayları...

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması. Kış uykusundan uyanacak. 37,7463 TL

Merkez Bankası'nın dolarla ilgili yaptığı açıklamalar, yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Doların kış uykusundan uyanacağı tarih de açıklandı.

Ziraat Bankası'ndan ev almak isteyenler için kampanya! Aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL konut kredisi müjdesi

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyası ile aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL konut kredisi kullandırıyor. İşte Ziraat Bankası ortak konut kredisi ile ilgili merak edilen detaylar...

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sterilizasyon tedbirleri doğrultusunda Türk Lirası mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdığını açıkladı.

Banka banka 500 bin TL'nin aylık getirisi ne kadar oldu?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından bankalar da mevduat faiz oranlarında güncelleme yaptığı uyuruldu. İşte 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar oldu?

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? Konut kredisi hesapla: İş Bankası konut kredisi hesaplama!

İlk evim konut kampanyası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanmıştı ancak detayları henüz belli olmadı, şimdi gözler güncel faizlerde. Peki 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? İş Bankası konut kredisi hesaplama Nisan 2024!

Kiralar aylık bazda yüzde 6,33 arttı! Merkez Bankası açıkladı! 

TCMB, Mart ayında kiraların aylık bazda yüzde 6,33 arttığını ortaya koydu. İşte Merkez Bankası'nın açıkladığı o rakamlar...

1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

Merkez Bankası'nın son faiz artışının ardından mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Bu durum mevduat faizlerine talebi artırırken vatandaşlar ''1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. 

Banka banka faiz oranları değişti! 2,5 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar oldu?

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra bankalar da mevduat faiz oranlarında güncellemeye gitti. Buna göre, 2,5 milyon liranın aylık getirisi ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları yine değişti! 2,5 milyon TL'nin aylık taksit ödemesi ne kadar? İşte banka banka o oranlar!

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra konut kredileri için de güncellemelere gidildi. Peki 2,5 milyon Türk Lirası konut kredisinin 10 yıllık toplam ödemesi ve aylık taksitleri ne kadar oldu?

merkez bankası aylık fiyat gelişmeleri raporu mayıs Haberi

merkez bankası aylık fiyat gelişmeleri raporu mayıs

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,36 arttığını ve yıllık enflasyonun 0,45 puan yükselerek yüzde 11,39 olduğunu açıklamasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı. 

Rapora göre, mayıs ayı Para Politikası Kurulu (PPK) karar metninde dikkat çekildiği üzere gıda enflasyonu, bu dönemde işlenmemiş gıda grubunun etkisiyle yükseldi. Enerji enflasyonu, uluslararası petrol fiyatları ve döviz kuru gelişmelerine bağlı olarak artarken, tüketici enflasyonunu sınırlamaya devam etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; temel mal grubu enflasyonu üzerinde Türk lirasındaki değer kaybının etkileri gözlendi. Hizmet enflasyonu ise salgın hastalığa bağlı olarak faaliyetin kesintiye uğradığı kalemler öncülüğünde yavaşlama eğilimini sürdürdü. Bu görünüm altında çekirdek göstergelerin eğilimi bir miktar yükseldi.

Bu dönemde B endeksinin yıllık değişim...