26 / 05 / 2024

Merkez Bankası Banka Kredileri Eğilim Anketi

Merkez Bankası Banka Kredileri Eğilim Anketi

Merkez Bankası Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne göre konut kredilerinde talep artışı bir önceki çeyreğe göre sınırlı oranda yavaşlarken, taşıt ve diğer bireysel kredi türlerinde talep artışı hızlandı.

Son dakika: Merkez Bankası mayıs ayı politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası Mayıs ayı politika faizi açıklandı. Banka;  politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

Konut kredisi kullanacaklar aman dikkat! Merkez Bankası tek tek açıkladı! Bu yıl...

Merkez Bankası tarafından yayımlanan, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin beklentilerinin yer aldığı "Banka Kredileri Eğilim Anketi"nde konut kredileri ile ilgili beklentiler de açıklandı. İşte krediyle ev alacakları yakından ilgilendiren o anket...

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 399 milyar 951 milyon TL'si konut! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda Tüketici kredilerinin 399 milyar 951 milyon TL'si konut oldu.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 401.9 milyar TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) milyonlarca kişi tarafından merak edilen haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 401 milyar 917 milyon 62 bin lirası konut oldu.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Merkez Bankası faiz kararını 21 Eylül’de açıklayacak! İşte eylül ayı politika faizine ilişkin beklentiler!

Merkez Bankası, 21 Eylül Perşembe günü politika faiz kararını açıklayacak. Seçimlerin ardından politika faizini 16,5 puan artırarak yüzde 25’e yükselten Banka’nın bu ayki toplantıda nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Merkez Bankası'ndan flaş karar. Dolar fiyatlarını doğrudan etkileyecek

Merkez Bankası'ndan flaş bir enflasyon kararı geldi. Banka enflasyon düşene kadar sıklaşmaya devam edecek. Bunun da dolar fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Haziran piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Banka resmen yıl sonundaki dolar beklentisini açıkladı. Buna göre dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak. Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Merkez Bankası Banka Kredileri Eğilim Anketi Haberi

Merkez Bankası Banka Kredileri Eğilim Anketi

Bankaların 2015 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile dördüncü çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketi’nin Temmuz-Eylül 2015 dönemi sonuçlarına göre bankaların, işletmelere kullandırılan kredilerde ve bireysel kredi türlerinden konut kredilerinde standartları önemli ölçüde sıkılaştırmaya devam ettiği, taşıt kredilerinde standartları temelde aynı bırakırken diğer bireysel kredilerde sınırlı ölçüde gevşettiği görülüyor.


Ankette, 2015 yılının dördüncü çeyreği için beklentilerin; işletmelere kullandırılan kredilerde güçlü, tüm bireysel kredi türlerinde de bir miktar sıkılaştırmanın devam edeceği yönünde olduğu da belirtildi.


TCMB'nin anketinde "Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, yılın üçüncü çeyreğinde yurt içi fonlama koşullarındaki sıkılaşmanın azalarak devam ettiği görülmektedir" değerlendirmesine yer verildi.


Yurt dışı fonlama koşullarının ise hem fonlama maliyetinin hem de diğer koşul ve kuralların etkisiyle Temmuz-Eylül 2015 döneminde önemli ölçüde sıkılaştırıldığı söylenirken bankaların...