30 / 04 / 2024

merkez bankası finansal istikrar raporu

merkez bankası finansal istikrar raporu

Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu'nda, "Enflasyondaki düşüş ve beklentilerdeki iyileşme ön plana çıkarken, döviz kuru oynaklıkları azaldı, faiz oranları belirgin geriledi." ifadelerine yer verildi.

Merkez Bankası'nın mega projeler raporu dikkat çekti!

Merkez Bankası uzmanları, Kamu Özel İşbirliği ile yapılan büyük altyapı projelerinde 46 milyar dolar kredi borcu belirledi. Bu rakamın 31 milyar doları, kamu hizmet, ürün satın alma, kiralama ve dolaylı garanti yöntemleriyle kur ve talep risklerine karşı Hazine garantisine sahip.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Merkez Bankası bir dizi karar aldı: Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomideki dengeleri korumak ve finansal piyasalardaki istikrarı sağlamak amacıyla sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi önemli karar aldı. Bu kararlar, 25 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ağustos 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın finansal istikrar hedefine yönelik kararlı adımları devam ediyor. Banka, son yayınladığı finansal istikrar raporunda Liralaşma Stratejisi'ni öne çıkardı. Bu strateji ile fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.

Merkez Bankası, ‘Liralaşma Stratejisi’ne tam gaz devam edecek! Dolarizasyona geçit yok!

Merkez Bankası, ‘Finansal İstikrar Raporu’ ile gelecek dönemde Türk Lirası’nın seyrine ilişkin önemli ipuçları verdi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, finansal sistemde TL’nin payını artırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Herkes bu açıklamayı bekliyordu! Dolar tam tamına bu kadar olacak! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 40 katılımcıyla birlikte  nisan ayına yönelik Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı.

Merkez Bankası yeni karar aldı: Dolardan alınan komisyon oranı arttı

Merkez Bankası finansal istikrarın sağlanması ve korunması adına attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Bankadan son dakika açıklaması geldi. İşte döviz piyasasında dengeleri değiştirecek son adım...

Merkez Bankası konut fiyatlarını düşürecek planı açıkladı

Merkez Bankası konut fiyatlarında ne zaman düşüş olacağına ilişkin bir rapor yayınladı. Kamuoyuna açıklanan Finansal İstikrar Raporu'nda, aşırı artan konut fiyatlarının hangi şarta bağlı olarak ne zaman düşeceğine ilişkin beklentiye yer verildi.

Ev alacaklar dikkat! Merkez Bankası'ndan açıklama geldi

Finansal İstikrar Raporu’nu yayımlayan Merkez Bankası, konut fiyatlarında normalleşme beklediklerini açıkladı.

Merkez Bankası koridorları bu dedikodu ile çalkalanıyor! Dolarla ilgili korkunç senaryo

Merkez Bankası'nın dolar rezervleri hakkında ürküten bir iddia ortaya atıldı. Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Merkez Bankası'nın TL'yi desteklemek için bankalardan yüklü miktarda döviz aldığını ve bu dövizleri ödemesi için yatırım gerektiğini belirtti.

Amerikan Merkez Bankası FED'de bomba istifa! Başkan Biden'a soğuk duş

Joe Biden'ın ABD Merkez Bankasının (FED) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin, adaylıktan çekildi.

Meksika Merkez Bankası'ndan kripto para uyarısı!

Çin ve İran'dan sonra Meksika'dan da kripto paralarla ilgili hamle geldi. Meksika Merkez Bankası, ülkedeki finansal kurumların kripto paralarda hizmet sunma ve al-sat yetkisinin olmadığını belirtti.

Merkez Bankası: Enflasyondaki düşüş ve beklentilerdeki iyileşme ön plana çıktı!

Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu'nda, "Enflasyondaki düşüş ve beklentilerdeki iyileşme ön plana çıkarken, döviz kuru oynaklıkları azaldı, faiz oranları belirgin geriledi." ifadelerine yer verildi.

Kırgızistan Merkez Bankası halk şarkılarıyla ekonomi öğretecek!

Kırgızistan Merkez Bankası, finansal okuryazarlığı geliştirmek amacıyla ünlü halk şarkıcılarının enflasyon ve faiz oranları hakkında şarkılar söylediği bir kampanya başlattı.

merkez bankası finansal istikrar raporu Haberi

merkez bankası finansal istikrar raporu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Finansal İstikrar Raporu'nun önsözünde yaptığı değerlendirmede, raporun son sayısından bu yana, küresel büyümeye dair beklentilerin aşağı yönlü güncellendiğini ve risk unsurlarının belirginleştiğini belirtti.

Yurt içinde enflasyon oranındaki düşüş ve enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin ön plana çıktığını ifade eden Uysal, döviz kuru oynaklıklarının azalırken, faiz oranları belirgin olarak gerilediğinin altını çizdi.

Uysal, bu çerçevede, kredi arz ve talep koşullarında kaydedilen iyileşmeyle kredi büyümesi canlanarak iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanmayı desteklemeye başladığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bankacılık sektörünün güçlü sermaye ve likidite yapısının, sektörün risklere karşı dayanıklılığını desteklemekte olduğunu bildiren Uysal, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası elindeki bütün politika araçlarını fiyat istikrarını sağlama ve finansal istikrarı destekleme hedefleri doğrultusunda etkin biçimde kullanmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Kredi...