03 / 05 / 2024

merkez bankası geç likidite borç verme faizi

merkez bankası geç likidite borç verme faizi

Politika faizini artırmayan Merkez Bankası, likiditeyi kısarak, dövize yönelmeyi azaltmak istiyor. Merkez, geç likidite borç verme faizini yüzde 11’e yükselterek örtülü faiz artırımı gerçekleştirdi

Merkez Bankası 818, 2 milyar TL zarar açıkladı, tarihe geçecek…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  kur korumalı mevduatların da etkisiyle 2023 yılında zarar açıkladı. Ekonomist İris Cibre, söz konusu rakamın tarihe geçecek nitelikte olduğunu belirtti.

Dolara olan talep fazlalığı Merkez Bankası'nı harekete geçirdi! Bankaları aradı...

Merkez Bankası, dün, artan döviz talebinin kaynağını anlamak ve piyasadaki "gereksiz volatiliteyi engellemek" için bankaları aradı. 

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Dijital TL için ilk resmi tarih verildi! Merkez Bankası Başkanı Erkan resmen duyurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkan, birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını öngördüklerini ifade ederek, çalışmaların hangi aşamalardan geçileceğini paylaştı.

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Ekonomist Özgür Demirtaş geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bankalar dolara müdahale etmesin'' dedi. 

Merkez Bankası faiz kararından sonra Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması: Dolar 29 TL hayırlı olsun!

Merkez Bankası faiz kararı açıklanır açıklanmaz gözler dolar kuruna çevrildi. Milyonlarca kişi dolar kurunun yükselip yükselmediğini araştırırken, Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba gibi '' Dolar 29 TL hayırlı olsun'' yorumu geldi. İşte son dakika Selçuk Geçer'in o açıklaması...

Merkez Bankası doların 3 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Doları olan olmayan herkes buz kesti! Şimdi bakın!

Elinde dolar olanlar, dolar alacak vatandaşlar ve yatırımcılar sık sık doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde dolar tahminini duyurdu. Peki dolar kaç TL olacak? Bugün 1 dolar kaç lira? İşte 17 Eylül 2023 dolar kuru...

merkez bankası geç likidite borç verme faizi Haberi

merkez bankası geç likidite borç verme faizi

Politika faizini artırmayan Merkez Bankası, likiditeyi kısarak, dövize yönelmeyi azaltmak istiyor. Merkez, geç likidite borç verme faizini yüzde 11’e yükselterek örtülü faiz artırımı gerçekleştirdi


Ocak ayının son haftası oldukça hareketli. 20 Ocak’ta Donald Trump’ın ABD Başkanı olması sonrası ilk icraatı Asya Pasifik ticaret görüşmelerinden çekilmek oldu. 


Hazine Bakanı Mnuchin de doların aşırı değerli olduğunu belirtince dolar endeksi 100 seviyesinin altını test etti. Bu sırada dolar/TL kuru da 3.7360’lara kadar geriledi. Yurtdışında değer kaybeden dolar, dolar/TL’de kısmi geri çekilmeyi beraberinde getirdi. 


Piyasaların gözü ise dün gerçekleştirilen Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısında idi. Merkez Bankası (TCMB), daha yılın ilk toplantısında yılın en kritik kararlarından birini verdi. 


Faiz koridorunun üst bandını 75 baz puan yükselterek yüzde 8.5’ten yüzde 9.25’e çıkardı. Geç likidite borç verme faizini yüzde...