22 / 07 / 2024

merkez bankası geç likidite borç verme faizi

merkez bankası geç likidite borç verme faizi

Politika faizini artırmayan Merkez Bankası, likiditeyi kısarak, dövize yönelmeyi azaltmak istiyor. Merkez, geç likidite borç verme faizini yüzde 11’e yükselterek örtülü faiz artırımı gerçekleştirdi

Merkez Bankası duyurdu! KKM'de faiz alt sınırı indirildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (Türk Lirası) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam ettiği ifade edildi.

Merkez Bankası bile haldır haldır... Dolar 43 TL

Merkez Bankası'nı bile haldır haldır harekete geçirecek bir dolar açıklaması geldi... Dolar için 43 TL açıklaması herkeste şaşkınlığa neden oldu.

Merkez Bankası'ndan sızdı deprem ki ne deprem... Dolar 42,79

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği bir dolar anketi yeniden gündem oldu. Şu anda bu rakamdan daha düşük bir tablo var ancak analistler merkezdekilerin 42, 79 TL seviyesinde birleştiğini söylüyor...

Merkez Bankası bile acilen... Dolar 37 TL resmen 7.7'lik deprem

Merkez Bankası'nın faizler konusunda atacağı adımlar merak edildiği sırada doların yeniden yükselişe geçmesi, vatandaşlarda da şaşkınlığa neden oldu. Dolar için yapılan 37 TL'lik açıklama da bir hayli dikkat çekici.

Merkez Bankası apar topar... Dolar 36 TL...

Merkez Bankası'nı apar topar harekete geçirecek bomba bir tahmin geldi. Dolar için 36 TL açıklaması kısa süre önce yapıldı. İşte detaylar...

Merkez Bankası 50'ye yükseltmişti. Dolar için flaş 35 TL açıklaması

Dolar için dikkat çeken flaş bir 35 TL açıklaması gerçekleştirildi. Bilindiği üzere Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde 50 kararını açıklamıştı.

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verilerine göre geçen hafta 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı gerçekleştirdi. Peki bundan sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? 

Merkez Bankası 818, 2 milyar TL zarar açıkladı, tarihe geçecek…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  kur korumalı mevduatların da etkisiyle 2023 yılında zarar açıkladı. Ekonomist İris Cibre, söz konusu rakamın tarihe geçecek nitelikte olduğunu belirtti.

Dolara olan talep fazlalığı Merkez Bankası'nı harekete geçirdi! Bankaları aradı...

Merkez Bankası, dün, artan döviz talebinin kaynağını anlamak ve piyasadaki "gereksiz volatiliteyi engellemek" için bankaları aradı. 

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

merkez bankası geç likidite borç verme faizi Haberi

merkez bankası geç likidite borç verme faizi

Politika faizini artırmayan Merkez Bankası, likiditeyi kısarak, dövize yönelmeyi azaltmak istiyor. Merkez, geç likidite borç verme faizini yüzde 11’e yükselterek örtülü faiz artırımı gerçekleştirdi


Ocak ayının son haftası oldukça hareketli. 20 Ocak’ta Donald Trump’ın ABD Başkanı olması sonrası ilk icraatı Asya Pasifik ticaret görüşmelerinden çekilmek oldu. 


Hazine Bakanı Mnuchin de doların aşırı değerli olduğunu belirtince dolar endeksi 100 seviyesinin altını test etti. Bu sırada dolar/TL kuru da 3.7360’lara kadar geriledi. Yurtdışında değer kaybeden dolar, dolar/TL’de kısmi geri çekilmeyi beraberinde getirdi. 


Piyasaların gözü ise dün gerçekleştirilen Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısında idi. Merkez Bankası (TCMB), daha yılın ilk toplantısında yılın en kritik kararlarından birini verdi. 


Faiz koridorunun üst bandını 75 baz puan yükselterek yüzde 8.5’ten yüzde 9.25’e çıkardı. Geç likidite borç verme faizini yüzde...