10 / 05 / 2024

merkez bankası resmi rezerv varlıkları

merkez bankası resmi rezerv varlıkları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre, ortalama konut fiyatları 2024 yılının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 artış gösterdi.

Merkez Bankası krediler için değişikliğe gitti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Merkez Bankası'ndan yeni bir değişklik haberi geldi. Buna göre Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırılırken, yeni güncelleme ile birlikte artık döviz değil, toplam kredi borcu yüksek olan firmalar rapor sunabilecek.

Dijital TL için ilk resmi tarih verildi! Merkez Bankası Başkanı Erkan resmen duyurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkan, birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını öngördüklerini ifade ederek, çalışmaların hangi aşamalardan geçileceğini paylaştı.

Merkez Bankası'ndan dolar kurunu yerle bir edecek yeni talimat! Bu bir ilk olacak!

Merkez Bankası, Resmi Gazete'de alınan kararlar ve bankalara verilen talimatlar aracılığıyla, KKM'den çıkacak paranın TL mevduatı olarak kalması için 'mevduat faizlerini artırın' mesajı verdiği ortaya çıktı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Merkez Bankası bir dizi karar aldı: Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomideki dengeleri korumak ve finansal piyasalardaki istikrarı sağlamak amacıyla sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi önemli karar aldı. Bu kararlar, 25 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ağustos 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 352 milyar 203 milyon 129 bin TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 352 milyar 203 milyon 129 bin TL'si konut...

Merkez Bankası rezervleri 346 milyon dolar azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 10 Mart 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 346 milyon dolar azaldı ve 120 milyar 13 milyon dolara geriledi.

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Tüketici kredilerinin 332 milyar 711 milyon 170 bin TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici kredilerinin 332 milyar 711 milyon 170 bin TL'si konut...

O bankalar yaşadı! Merkez Bankası açıkladı. Hedefi tutturan bankalara 5 ila 7 puan arasında indirim yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (MB), Resmi Gazete'de yayımlanan 'Makroihtiyati Tedbirler' hakkında açıklama yaparak, menkul kıymet tesis oranının yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltildiğini duyurdu

Dolar 40 TL mi olacak? Merkez Bankası'ndan resmi açıklama geldi

Doların yıl sonuna kadar 40 TL'ye ulaşacağı yönündeki asparagas haberleri, Merkez Bankası tarafından yapılan asparagas haberlerden sonra Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama, vatandaşları biraz olsun rahatlattı. Merkez Bankası'nın anketinde yıl sonu doların tahmini 19. 65 TL oldu.

Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL'de değer kaybı!

 Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), son beş toplantısında olduğu gibi resmi enflasyon yüzde 73,5 seviyesinde olmasına rağmen politika faizini yine yüzde 14'te sabit tuttu. Ekonomistler, Merkez Bankası'nın enflasyonu frenlemek için faiz artışına gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte

Merkez Bankası'nda şok eden değişiklik! 1 dolara bile dokunamayacaklar

Merkez Bankası'yla Ocak ayında gidilen flaş değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası, bünyesinde bulundurduğu yabancı merkez bankalarının dövizlerine dokunamayacak.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'da sabit bıraktı!

Bugün yapılan resmi açıklamaya göre, Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'da sabit bıraktı...

merkez bankası resmi rezerv varlıkları Haberi

merkez bankası resmi rezerv varlıkları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, Şubat 2021 dönemine ilişkin "Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri" verileri yayımlandı. Buna göre, resmi rezerv varlıkları ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolara düştü. Aynı dönemde döviz varlıkları yüzde 2,1 artarak 53 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 3,4 azalarak 40,7 milyar dolar oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankasının önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) şubatta bir önceki aya göre yüzde 8,3 artarak 30,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu tutarın 25,1 milyar doları anapara, 5,5 milyar doları faizden oluştu.

Bu dönemde, Merkez Bankasının yurt içi ve yurt dışı...