28 / 04 / 2024

merkez bankası rezerv

merkez bankası rezerv

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerin farkı olarak tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) mayıs sonunda 226,1 milyar dolar açık verdi.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri Nisan'da 3 milyardan fazla azaldı

Merkez Bankası toplam rezervleri 22 Nisan ile biten haftada 3 milyar 381 milyon dolar azaldı.

Merkez Bankası'ndan faiz ayarı! 4 yeni enstrüman devreye alınıyor!

Merkez Bankası rezervlerini 85 milyar dolar artıracak. Merkez Bankası döviz kurunun dalgalanmasını engellemek için devreye alacağı enstrümanları açıkladı. İşte o 4 enstrüman...

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası’nda swap hariç net rezerv eksi 51,2 milyar dolar!

Yeni ekonomi yönetiminin müdahale satışlarına son vermesi ile Merkez Bankası’nın rezervlerindeki erime tersine dönerken, swap (takas) yoluyla alınmış ödünç dövizler düşüldükten sonraki net rezerv düzeyinin eksi 51,2 milyar dolar olduğu belirlendi.

ABD Merkez bankası açıkladı! Daha yavaş artıyor

Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi, fiyatların geçen ay daha yavaş yükseldiğini gösterdi ve bu da  merkez bankasının daha yüksek fiyatlarla mücadelesinde daha fazla ilerleme kaydedildiğini gösteriyor.

Merkez Bankası rezervleri 2 milyar 636 milyon dolar arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  toplam rezerv rakamları belli oldu. Her hafta düzenli olarak açıklanan rezervlerinin son bir haftaki rakamları belli oldu.

Merkez Bankası'nın rezervleri yüzde 9 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 9 azalışla 86.7 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları 95,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları ekimde arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 6,1 artışla 84,5 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın rezerv varlıkları ağustosta arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının resmi rezerv varlıkları, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,2 artarak 101,6 milyar dolara ulaştı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

merkez bankası rezerv Haberi

merkez bankası rezerv

Merkez Bankası, mayıs ayına dair uluslararası yatırım pozisyonu gelişmelerini açıkladı. Buna göre, Türkiye’nin mayıs ayında uluslararası yatırım pozisyonu açık 226,1 milyar dolar açık verdi. Merkez Bankası açıklaması şöyle:

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, 2021 yıl sonuna göre yüzde 1,9 oranında azalışla 282,9 milyar dolar, yükümlülükleri ise yüzde 6,0 oranında azalışla 509,0 milyar dolar arttı.

Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, 2021 yıl sonunda 253,2 milyar dolar iken 2022 mayıs sonunda 226,1 milyar dolar seviyesine çıktı.

Varlıklar alt kalemleri incelendiğinde, rezerv varlıklar kalemi 2021 yıl sonuna göre yüzde 8,5 oranında azalışla 101,7 milyar dolar, diğer yatırımlar kalemi yüzde 2,3 oranında artışla 124,4 milyar dolar oldu. Diğer yatırımlar alt kalemlerinden bankaların...