05 / 05 / 2024

merkez bankasıHaftalık Para ve Banka İstatistikleri

merkez bankasıHaftalık Para ve Banka İstatistikleri

Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 153 milyar 895 milyon 243 bin lirası konut, 5 milyar 933 milyon 897 bin lirası taşıt ve 165 milyar 67 milyon 682 bin lirası diğer kredilerden oluştu.

Merkez Bankası açıkladı! TL mevduat faizinde sınırlı gerileme yaşandı...

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 26 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 93,6 milyar lira yükselerek 16 trilyon 321,2 milyar liraya yükselirken faizlerde ılımlı bir düşüş gözlendi.

Kiralar aylık bazda yüzde 6,33 arttı! Merkez Bankası açıkladı! 

TCMB, Mart ayında kiraların aylık bazda yüzde 6,33 arttığını ortaya koydu. İşte Merkez Bankası'nın açıkladığı o rakamlar...

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar geldi!

Merkez Bankası sıkı para politikası duruşunu destekleyici ek sıkılaşmalar için düğmeye bastı. Merkez Bankası tarafından atılan bu adımlara göre, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 394.5 milyar TL'si konut!

TCMB tarafından açıklanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 394 milyar 521 milyon 185 bin lirası konut...

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bürüt rezervleri 136,5 milyar dolardan 140,1 dolasra yükselerek rekor kırdı.

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Büyükşehirlerde kira artışları yavaşlıyor!

Son günlerde kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı... 

Tüketici kredilerinin 399 milyar 249 milyon 520 bin lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımlandı. Bu kapsamda tüketici kredilerinin 399 milyar 249 milyon 520 bin lirası konut oldu.

merkez bankasıHaftalık Para ve Banka İstatistikleri Haberi

merkez bankasıHaftalık Para ve Banka İstatistikleri

Bankacılık sektörü toplam mevduatı, 27 Ocak'la biten haftada 14 milyar 57 milyon lira artarak 1 trilyon 537,7 milyar liraya yükseldi. 


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. 


Buna göre bankacılık sektöründeki toplam mevduatta (bankalararası dahil) 27 Ocak ile biten haftada 14 milyar 57 milyon 42 bin lira artış görüldü. Söz konusu haftada 1 trilyon 537 milyar 716 milyon 959 bin liraya yükselen bankacılık sektörü toplam mevduatı, bir önceki haftaya göre yüzde 0,92 yükseldi.. 


Aynı dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 0,80 artışla 842 milyar 586 milyon 959 bin liraya, YP cinsinden mevduat yüzde 1,60 artışla 614 milyar 41 milyon 794 bin liraya yükseldi.


Yıllık bazda bakıldığında 27 Ocak ile biten haftada bankalardaki TL cinsi mevduatta yüzde 18,46 ve yabancı...