03 / 10 / 2024

Merkez Bankasında son durum

Merkez Bankasında son durum

Merkez Bankası, son dönemde yaşanan döviz kuru hareketlerinin de etkisiyle, enflasyon görünümünde henüz "arzu edilen iyileşmenin" gerçekleşmediğini vurguladı.

Merkez Bankası açıkladı: Kira enflasyonu yılın son çeyreğinde yavaşlayabilir! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan Para Politikası Kurulu özetinde, kira enflasyonunun yılın son çeyreğinde yavaşlayabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dolar için flaş 120 TL açıklaması. Merkez Bankası kararından sonra dikkat

Dolardaki hareketliliğin devam etmesi nedeniyle vatandaşların son dönemde araştırdığı dolar fiyatlar hakkında dünyaca ünlü kurumdan 120 TL açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladığı dönemde bu tahmin bir hayli dikkat çekti.

Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması: Barış Soydan, 'TCMB verileri açıklarsa iyi olur' dedi!

Son zamanlarda kiralık konut piyasası Merkez Bankası'nın da gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması geldi. Ekonomist Barış Soydan, 'Merkez Bankası verilerini açıklasa çok iyi olur' dedi. İşte Soydan'ın o paylaşımı...

Merkez Bankası'nın... Dolar 34 TL...

Dolar 34 TL'ye doğru koşmaya başladı. Vatandaşlar da piyasadaki durumu anbean takip etmeye devam ediyor. Gözler Merkez Bankası'nda...

Merkez Bankası'nda bile değil... Dolar 43 TL

Merkez Bankası'nın bile yaptığı açıklamaya yakın olmayan bir dolar açıklaması geldi. Dolarda 43 TL açıklaması duyanlar şaştı kaldı.

Merkez Bankası'nda deprem! Dolar 39 TL...

Merkez Bankası'nda deprem olarak karşılanacak bir açıklama dünyaca ünlü bankadan geldi. Dolar hakkında dikkat çeken açıklama.

Merkez Bankası'nda flaş dolar gelişmesi

Merkez Bankasıyla ilgili flaş bir dolar gelişmesi yaşandı... Merkez Bankası'ndaki bu dolar gelişmesi, piyasadada yüzleri güldürdü.

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Merkez Bankası'ndan faiz artışı! Son dakika Merkez Bankası faizleri yüzde 50'ye çıkardı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

Merkez Bankası'ndan asgari ücrete Temmuz ara zammı açıklaması! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken; konuyla ilgili bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. Peki asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılacak mı? 

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...

Merkez Bankasında son durum Haberi

Merkez Bankasında son durum
Merkez Bankası, son dönemde yaşanan döviz kuru hareketlerinin de etkisiyle, enflasyon görünümünde henüz "arzu edilen iyileşmenin" gerçekleşmediğini vurguladı.


Merkez Bankası'nın, geçen hafta kısa vadeli tüm faiz oranlarını sabit tuttuğu Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin özetlerde, yılbaşından bu yana belirgin olarak yükselen mevsimsellikten arındırılmış işlenmemiş gıda fiyatlarının Mayıs ayında taze meyve-sebze kaynaklı olarak düştüğüne dikkat çekildi.


Haziran ayına ilişkin göstergeler ürün arzındaki artışla birlikte fiyatlardaki bu düzeltme eğiliminin belirginleşerek sürdüğüne işaret edilen özetlerde, "Kurul, enflasyon görünümünde henüz arzu edilen iyileşmenin gerçekleşmediğini ifade etti" denildi ve şu değerlendirmeye yer verildi:


"Kısa vadede gıda fiyatlarında beklenen kısmi düzeltmenin katkısıyla enflasyonun düşeceği öngörülse de, son dönemde yaşanan döviz kuru hareketleri çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktirdi. Bu çerçevede, küresel piyasalardaki belirsizlikler ile enerji ve gıda fiyatlarındaki...