27 / 04 / 2024

Merkezi Bankası

Merkezi Bankası

İnşaat patronları ve reel piyasa uzmanları MB’nin faiz düşürme kararını yorumladı. Kararın beklenen bir karar olduğu ve olumlu karşılandığı konusunda hem fikir olan patronlar, bundan sonraki hareketin bankaların faizleri düşürmesi olacağını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Faiz artıran merkez bankaları sadist mi? Merkez bankaları neden faiz artırıyor?

Avrupa Merkezi Bankası, Amerikan Merkez Bankası'nın peşi sıra bugün de İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Dünya Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım dünya merkez banklarının faiz artırımının ardındaki nedeni masaya yatırdı.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne ilk taşınan olacak!

Merkez üssü Ankara'da bulunan Ziraat Bankası Haziran'da İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor.

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası (TCMB) Cuma günü çalışanlarına yolladığı bir e-posta ile bankanın İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Haziran-Eylül döneminde taşınılacağına dikkat çekti.

İFM'deki Merkez Bankası binasının maliyeti belli oldu!

İstanbul Finans Merkezi projesinin tam ortasında bulunan 15 bin 960 metrekare büyüklükteki arazide konumlanacak Merkez Bankası binasının maliyeti 2 milyar 285 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

Yapı ve Kredi Bankası'nın 12.1 milyon TL'lik payı Koray GYO'ya devredildi!

Yapı ve Kredi bankası A.Ş., 10 milyon 404 bin TL nominal değerli A grubu paylar ile 1 milyon 775 bin 872 TL nominal değerli B grubu payların devri ile, (A) grubu payların Yatırımcı Tazmin Merkezi'nin sahip olduğu 0,024 TL nominal değerli (A) grubu payları Koray GYO'ya devredildi.

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

İFM'deki Vakıflar Bankası ofis üniteleri 427 milyon TL'ye satıldı!

Tamamlandığında dünyaya örnek olması planlanan İstanbul Finans Merkezi projesi içerisinde yer alan T.Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi'ndeki ofis üniteleri 427 milyon 18 bin 300 TL'ye Türkiye Vakıflar Bankası'na satıldı.

Emlak Katılım Bankası Kayseri'de şube açtı!

Türkiye Emlak Katılım Bankasının Kayseri şubesi hizmete açıldı. Genel Müdür Nevzat Bayraktar, Anadolu'nun kadim ticaret merkezi Kayseri'de, yeni şube açılışı gerçekleştirmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Ziraat Bankası Next Level AVM'nin satılmayan ofislerine el koydu!

Pasifik İnşaat tarafından inşa edilen Ankara’daki “Next Level alışveriş merkezi”nin satılmayan ofisleri Ziraat Bankası el koydu.

Merkezi Bankası Haberi

Merkezi Bankası

İnşaat patronları ve reel piyasa uzmanları MB’nin faiz oranlarını düşürme kararını yorumladı. Kararın beklenen bir karar olduğu ve olumlu karşılandığı konusunda hem fikir olan patronlar, bundan sonraki hareketin bankaların faizleri düşürmesi olacağını söyledi. 



Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz: 





Faizlerin yüzde 1'in altına inmesini bekliyoruz


Faiz indiriminin reel sektöre olumlu yansıyacağı görüşündeyiz. Bankalar da konut kredilerinde faiz oranlarını psikolojik sınır olan % 1’in altına çekmeleri durumunda inşaat piyasası oldukça hareketlenecektir. Beklentimiz bankaların en kısa sürede bu yönde pozisyon alarak lokomotif sektörlerden biri olan inşaat piyasasını desteklemeleridir.


KLK YAPI Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atakan Kulak: