06 / 05 / 2024

Merkezi İş Alanı Projesi itiraz

Merkezi İş Alanı Projesi itiraz

Kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Projesiyle ilgili 120 adet itiraz başvurusunda bulunulduğu açıklandı. Askı süresinin sona erdiğini ve 120 itirazın bulunduğunu söyleyen yetkililer" söz konusu itirazların değerlendirileceğini söyledi.

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Fuar Merkezi’nin kapalı alanı 225 bin metrekare olacak! Resmen düğmeye basıldı!

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun yer aldığı İstanbul Fuar Merkezi’nin (İFM) kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye yükseltiliyor. Tüm ayrıntılar resmen belli oldu. İşte detaylar...

Altındağ Belediyesi gençlik merkezi ve spor alanı inşaatını mühürledi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi’nin gençlik merkezi ile spor alanı inşaatını mühürledi. İlçe belediyesi tarafından mahkemeye gönderildi. Mahkeme yürütmeyi durdurmaya karar verdi.

Burdur Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Kültür Merkezi alanında incelemelerde bulundu. Özçelik “Geçtiğimiz hafta Kültür Merkezimizin inşaatı için 2020 yılı için ödenek ayrıldığı ile ilgili açıklama da bulunmuştuk'' şeklinde konuştu.

Plazalardaki boşluk oranı son 10 yılın en yüksek seviyesinde!

2019 yılı İstanbul’da son on yılın en düşük ofis kira ortalamalarının görüldüğü dönem oldu. Düşen fiyatlara rağmen Beşiktaş, Levent, Maslak hattını kapsayan Merkezi İş Alanındaki A sınıfı binalarda ofis boşluk oranı yüzde 32,7’ye ulaşarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Ankara Millet Bahçesi'nin planları koruma kurullarından geçirildi

Başkent Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi alanında yapılacak millet bahçesinin planları koruma kurullarından geçirildi.

Eviva Yaşam Merkezi'nden ev alan mağdurlardan açıklama!

Esenyurt'ta yapımına başlanan Eviva Yaşam Merkezi projesinden ev alan ancak 8 yıldır evlerinin teslim edilmediğini söyleyen mağdurlar basın açıklaması yayınladı.

Darıca askeri alan dev projelerle cazibe merkezi olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca eski askeri alanının sahil bölgesinde inşa edilen dev projeler bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Uludağ Sarıalan Eğitim Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Uludağ’ın her mevsim cazibe merkezi olmasına yönelik projelerine bir yenisini ekliyor. Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Sarıalan Eğitim Merkezi, çok yakın bir zamanda gençlerin hizmetine sunulacak.

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi imar değişikliği askıda!

Çatalca İlçesi'ne bağlı Ferhatpaşa Mahallesi'neki bir parselin Trafo Merkezi Alanı olarak planlanmasına ilişkin imar planı askıya çıktı..

Merkezi İş Alanı Projesi itiraz Haberi

Merkezi İş Alanı Projesi itiraz

Kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Projesiyle ilgili 120 adet itiraz başvurusunda bulunulduğu açıklandı. İzmit'te Körfez ve Sanayi Mahallelerinde 465 Hektarlık alanda uygulanacak olan ve on binlerce kişinin yararlanacağı MİA Projesi bilindiği gibi bir süre önce mahkemece iptal edilmişti. Mahkeme kararının ardından İzmit Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.07.2016 tarih ve 401 sayılı kararı üe onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 33. Maddesi gereğince 30 gün süreyle askıya çıkmıştı. 


Askı süresinin sona erdiğini ve 120 itirazın bulunduğunu söyleyen yetkililer" söz konusu itirazlar değerlendirilmek üzere İzmit Belediyesi Ekim ayı meclisinde gündeme alınacak. İtirazlar İmar Komisyonunda tek tek ve görüşülmek karara bağlanacak ve proje tekrar İzmit Belediye Meclisi'ne gelerek...