07 / 05 / 2024

merkezi kayıt kuruluşu

merkezi kayıt kuruluşu

Kuruluş, elektronik yönetim kurulu sistemi servis sağlayıcılığı faaliyetini, yönetim kurulu ve komite toplantılarının yanı sıra diğer toplantılarda da yürütebilecek.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

MKK: Yılın ilk yarısında 22 şirket halka arz edildi, 26,4 milyar TL topladı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), 2023'ün ilk yarısında 22 şirketin halka arz edildiğini ve halka arza katılan 23 milyon 211 bin 456 yatırımcıdan 26,4 milyar TL toplandığını belirtti.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) verilerine göre hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftası itibarıyla 106 bin 469 kişi azaldı. 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! Pay senedi yatırımcı sayısı 4 milyon 764 bin 694 oldu!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı 16 Haziran haftası itibarıyla 80 bin 914 kişi yükseldi. Bir önceki hafta 4 milyon 683 bin 780 olan pay senedi yatırımcı sayısı, geçtiğimiz hafta 4 milyon 764 bin 694'e ulaştı. 

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kayıt Kuruluşu (KK) olarak faaliyet göstermek isteyen kişiler için teminat ücreti 100 bin lira olarak belirlendi. Konuya yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Borsa yatırımcısı 1 haftada 150 bin 860 kişi azaldı! Rakamlar bir bir açıklandı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından açıklanan verilere göre; Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 150 bin 816 kişi azalarak yeniden 5 milyonun altına düştü.

Borsa İstanbul 2022'de yeni yatırımcı rekoru kırdı

Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Arıkan, Borsa İstanbul'un 2022'deki performansını değerlendirdi. Yatırımcı ilgisinde rekor kırıldığını belirten Arıkan, borsayla bu yıl tanışan yatırımcıların portföy büyüklüğünün iki katına çıktığını açıkladı.

Bakiyeli hesap sayısında rekor! 7 milyonu aştı

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) açıklamış olduğu verilerine göre, kayden saklanan yatırım araçları için toplam olarak bakiyeli hesap sayısı 7 milyonu geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. İşte detaylar…

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

merkezi kayıt kuruluşu Haberi

merkezi kayıt kuruluşu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'nin (MKK) ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemi işleticiliği faaliyetlerine ilave olarak yürütebileceği diğer faaliyetlere ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; MKK'nin "şirketlerin yönetim kurulu toplantılarına elektronik ortamda katılımı mümkün kılmak üzere yürüteceği elektronik yönetim kurulu sistemi servis sağlayıcılığı faaliyeti" izninin kapsamı, elektronik yönetim kurulu sisteminin yönetim kurulu toplantıları ve yönetim kurulu bünyesinde oluşturulan komitelerin toplantılarına ilave olarak bunların dışındaki diğer toplantılarda da kullanılabilecek şekilde genişletildi.

Söz konusu karar, "Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun" ile "Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik" uyarınca...