13 / 05 / 2024

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi ne işe yarar

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi ne işe yarar

Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre, kurumlar ve diğer kişiler, iş ve işlemlerinde MERNİS veri tabanındaki adres bilgilerini esas alıyor. Buna göre MERNİS ne demek? İşte MERNİS uygulaması...

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

TOKİ Mardin Artuklu 420 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ'den Mardin Nusaybin'e ticaret merkezi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Nusaybin İlçesi 52 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 18 Mayıs tarihinde ihaleye çıkarıyor.

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Yapı Merkezi İnşaat'ın acı günü! Sevinç Erdinç vefat etti!

Yapı Merkezi İnşaat Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu'nun Kayınvalidesi Sevinç Erdinç, vefat etti.

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi ne işe yarar Haberi

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi ne işe yarar

MERNİS ne demek?

MERNİS, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Yerleşim yeri adresi ve diğer adreslere ait bilgilerin tutulmasına ilişkin politikanın oluşturulması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, ulusal adres veri tabanı ile MERNİS veri tabanının ilişkilendirilmesi ve adres bilgilerinin paylaşılmasına ilişkin işlemler İçişleri Bakanlığınca yürütülüyor.


MERNİS ile ilgili yasal hükümler, Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Adres bilgilerinin kullanılması

MADDE 21 – (1) Kurumlar ve diğer kişiler, iş ve işlemlerinde MERNİS veri tabanındaki adres bilgilerini esas alırlar.  

             

(2) İlgili kurum, hizmet sunumunda Kimlik Paylaşımı Sisteminde yer alan yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerine göre işlem tesis eder. Kişinin beyan ettiği adresle Kimlik Paylaşımı Sistemindeki adresin farklı olması durumunda; mevzuatın engel teşkil etmemesi halinde, kişiye adres beyan formu...