10 / 05 / 2024

merkezi sisteme nasıl geçilir

merkezi sisteme nasıl geçilir

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Kripto para platformları nasıl işliyor? Bitcoin'le neler değişti?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, kriptolardaki merkezi platformlarının geçmişten günümüze gelişimini anlattı ve Bitcoin'in nasıl etkilediğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda kripto paralardaki merkezi platformları anlattı. 

Polatlı Kartaltepe AVM'ye nasıl gidilir? Kartaltepe AVM ulaşım!

Kartaltepe Alışveriş ve Yaşam Merkezi 28 Aralık'ta açılıyor. Peki Polatlı Kartaltepe AVM'ye nasıl gidilir? Kartaltepe AVM ulaşım bilgisi...

Atakule'nin inşaat fotoğrafları yukarıdan nasıl çekildi?

Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci alışveriş merkezi Atakule'nin inşaat fotoğrafları ortaya çıktı. Drone olmayan zamanda inşaat fotoğraflarının yukarıdan nasıl çekildiği ise merak konusu oldu.

İmar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

İmar barışı başvurularında eksiklik veya hata yapmış olan vatandaşların beklediği "Güncelleme" komutu sisteme eklendi. Peki, imar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? Ulaşım bilgisi!

İstanbul Eyüpsultan'da hizmete sunulan alışveriş ve eğlence merkezi Vialand projesinin ismi İsfanbul olarak değişti.  Peki İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? İsfanbul ulaşım bilgisi...

Zeruj Port AVM nerede, nasıl gidilir?

Muhafazakâr kadınlara yönelik bir alışveriş merkezi olan Zeruj Port, geçtiğimiz hafta Anneler Günü'nde açıldı. Peki, Zeruj Port AVM nerede, nasıl gidilir?

DKY On Deneyim Merkezi'nde projelerin nasıl finanse edilebileceği anlatılacak!

‘DKY ON’ projelerine fon arayan girişimciler için ilham verici bir etkinlik düzenliyor. DKY On deneyim merkezinde bu hafta, ‘kitlesel fonlama platformu Fongogo’, girişimcilere projelerini nasıl finanse edebileceklerini aktaracak.

Alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları AVM Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

Avrasya Tüneli dünyayı nasıl değiştirdi?

Avrasya Tüneli'nin liderliğini yapan Yapı Merkezi’nin CEO’su ve Yapı Merkezi inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Fortune Dergisi'nde projenin dünyayı nasıl değiştirdiğini anlattı.

Merkezi ısıtma sistemi nasıl çalışır?

Merkezi sistemle ısınan binalarda, her dairenin ne kadar ısı tükettiğini tespit edilmesi için ısı pay ölçer kullanılıyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi nasıl çalışır?

Isı pay ölçümleri nasıl toplanır?

Radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini sağlayan sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçümleri nasıl toplanır?

Emlak vergisi online nasıl ödenir?

Emlak vergisi online ödeyebilmek için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Bu neden belediyenin sisteme dahil olup olmadığının öğrenilmesi gerekiyor. Peki, sistemi kullanan belediyelere emlak vergisi nasıl ödenir?

Akıllı şehir nasıl olunur?

Gelecekhane tarafından Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenen Şehir 2.0 etkinliği ile Akıllı Şehir Nasıl Olunur? sorusuna farklı disiplinlerden gelen uzmanlarca cevap arandı.

merkezi sisteme nasıl geçilir Haberi

merkezi sisteme nasıl geçilir

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor; Ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Kanunen Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar...