02 / 05 / 2024

mersin 2b sorunu

mersin 2b sorunu

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'deki 2B arazilerinin yüksek fiyat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Şimşek ayrıca, 2B sürecindeki bürokrasinin hızlandırılmasını talep etti..

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Mersin'deki sitede iki yönetici sorunu!

Mersin'de 700 dairelik bir tatil sitesinde Ahmet Gülel ikinci kez yönetici olarak seçildi. Hak sahiplerinin topladığı imzalarla yenilenen seçimde Nevzat Bilgin yönetici oldu. İki yöneticiye de ayrı ayrı aidat ödeyen site sakinleri sorunun çözülmesini istedi.

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, fiyatların indirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...

Mersin'deki ulaşım sorunu mecliste!

Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Mersin'deki 2B arazileri meclis gündeminde!

Mersin'deki 2B arazileri meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul-İstanbul projesindeki 2B sorunu çözülüyor!

Yapı Kredi Koray GYO İstanbul-İstanbul projesi kapsamındaki 2B arsaların devralınmasına ilişkin tebligat hakkında açıklama yaptı.

Antalya Döşemealtı'ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki 2-B arazilerinde yaşanan tapu sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Göçerler'in 2B sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı açıklamada “Göçerler Mahallesi’ne tarihinde bu kadar hizmet asla yapılmamıştır. Bu bir rekor olarak kayıtlara girecektir” dedi.

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Mersin'de yaşanan 2B sorunu TBMM'de!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'deki 2B arazilerinin yüksek fiyat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Şimşek ayrıca, 2B sürecindeki bürokrasinin hızlandırılmasını talep etti..

mersin 2b sorunu Haberi

mersin 2b sorunu


MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'de yaşanan 2/B arazi sorunu TBMM gündemine taşıdı. 


MHP'li Şimşek 2/B arazileriyle ilgili, satışları kolaylaştıracağız, artıracağız denmesine rağmen bununla ilgili de fiilî durumda yaşanan birçok zorluklar olduğunu dile getirdi. "Tarım arazilerinin olduğu Mersin Erdemli Sarıkaya'da dönümüne 50 milyon ile 70 milyon lira arası fiyat konulmuş. Ben daha önceden de sizlere aktardım, sayın genel müdüre aktardım, bununla ilgili bir düzenleme yapın dedim. Küçük bir köydeki hazine arazilerini satmanın bedeli 50 trilyon lirayı buluyor." açıklamalarında bulunan Şimşek "50 trilyon parayı o köylünün elli senede kazanıp bir araya getirmesi mümkün değil." dedi.


Tarım arazilerinin sorgusuz sualsiz, çok detaya girmeden defterdarlıklara ve millî emlak müdürlüklerine yetki verilerek, işin kolaylaştırılarak satışının gerçekleştirilmesini ve Türkiye'nin problemlerinin bir an önce, zaman kaybına...