06 / 05 / 2024

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesi

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesi

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğini belirterek "Bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu taşınacak" dedi.

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nde son durum!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gaziantep'e hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin yeni projeler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, bölgeye hızlı tren geleceğini söyledi.

Ankara-Aksaray-Adana yüksek hızlı tren projesi TBMM'de!

Ankara-Aksaray-Adana ve Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projeleri mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.

Malatya'da hızlı tren projesi hayata geçirilecek!

Bülent Tüfenkci, Malatya'yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin ihalesine çıkılacağını söyledi.

Mersin Akdeniz'deki hızlı tren projesinde son durum!

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Yüksek Hızlı Tren Adana'ya geliyor!

Necdet Ünüvar, Adana-Mersin arasının da 4 hat yapılacağını belirtti ve "Adana'dan Ankara ve İstanbul'a hızlı tren seferleri başlayacaktır" diye konuştu.

Hızlı Tren Hattı Habur'a kadar uzanacak!

Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep-Şanlıurfa- Mardin-Nusaybin güzergahına uzayacak koridorun ilk halkası olma özelliğini taşıyan Konya ile Karaman hattında çalışmalar iki aşamada gerçekleştirilecek...

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesi Haberi

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesi

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sıdalı, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

İYİ Parti'li Sıdalı, ''Ocak 2015’te yapımına başlanmış olan ve Türkiye Hızlı Tren Projesinin güney ayağım oluşturması planlanan Mersin - Adana - Osmaniye - Gaziantep hattın tamamlanmasıyla Mersin - Gaziantep arasının 2 saate, Mersin - Adana arasının 30 dakikaya düşeceği Sayın Bakan tarafından ifade edilmiştir. Yanı sıra Yenice üzerinden İç Anadolu’ya bağlanacak hat ile birlikte de güzergahın diğer hızlı tren hatları ile entegre edileceği ifade edilmiştir'' diye konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı'nın soruları:

1. Yapımı devam eden Mersin - Adana — Osmaniye — Gaziantep hattının altyapı ve üstyapı işlerinin yüzde...