05 / 05 / 2024

mersin imar inşaat

mersin imar inşaat

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, Mersin'in daha çok ekonomik ve ekonomiyi etkileyen sorun ve çözümlerinin masaya yatırıldığı bir konuşma yaptı.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

TOKİ Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor! Silifke'ye 447 konutluk dev proje geliyor! 

Toplu konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor. Silifke'de hayata geçirilecek olan proje 444 milyon 258 bin 890 TL'ye mal olacak.

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Mersin Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Mersin'de devam eden millet bahçesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mersin Valisi Ali İhsan Su, millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Mersin Mezitli sanayi sitesi inşaatı yeniden gündemde!

Mersin Mezitli'de yapılacak sanayi sitesinin inşaatı meclis toplantısında yeniden gündeme alındı. 

TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliği iptal edildi!

Danıştay 6. Dairesi tarafından TOGO Kuleleri inşaatının yer aldığı parselde üzerindeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin kararı onadı.

Mersin Akdeniz'de 416 konutun inşaatı başladı!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, TOKİ tarafından inşa edilecek olan 416 konutun inşaat çalışmaları başladı.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Mersin'de inşaat iskelesi çöktü: 4 yaralı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İmar barışı inşaat sektöre can suyu olacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin imar barışı olduğunu söyleyrek, uygulamanın inşaat sektörüne can suyu olacağını söyledi.

mersin imar inşaat Haberi

mersin imar inşaat

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın her yıl yaptığı olağan ortak meslek komitesi toplantısı yapıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, Mersin'in daha çok ekonomik ve ekonomiyi etkileyen sorun ve çözümlerinin masaya yatırıldığı bir konuşma yaptı. Onur konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'da Mersin'e yapacağı hizmetleri anlattı. 


MTSO'nun sektörleri temsil eden 35 meslek komitesi ve bu komitelere seçimle gelen 197 komite üyesi katılım gösterdi. Bu yıl ortak meslek komitesinin konuk konuşmacısı Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz oldu. Açılış konuşmasını MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un yaptığı toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın konuşmasının ve ekonomiyi ilgilendiren projelerini MTSO Komite Üyeleri ile paylaşmasının ardından MTSO Komite Üyeleri soru-cevaplarla Burhanettin Kocamaz'dan kentin ulaşımından yatırım alanlarına, imar planlarından kentsel dönüşümüne, kentin tanıtımından...