18 / 05 / 2024

Mersin Kızkalesi ziyaretçileri

Mersin Kızkalesi ziyaretçileri

Mersin 'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'nde turizmciler, iyi bir sezon bekliyor.

Çiftçilere hükümetten 10 yeni müjde! Resmen açıklandı: Sıfır faizli kredi, gübre fabrikası, sera yatırımları...

Hükümetten çiftçileri ve besicileri ilgilendiren 10 yeni müjde açıklaması geldi. Bakan Vahit Kirişci, tarımdaki yeni hamleleri tek tek açıkladı. 

Depremin vurduğu ilde 120 yıllık konağı görenlerin feleği şaştı! Sokak yerle bir oldu ama o dimdik ayakta!

Malatya, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen şehirlerden biridir. İlk depremde birçok binanın yıkıldığı bir şehirde, artçı sarsıntılar hasarlı binaları yıktı. Battalgazi semtindeki 120 yıllık konağı ziyaret edenler hayran kaldı. İşte bu konağın son hali...

Hepsi Burada'dan muhteşem kampanya! Alcatel telefon alana JBL kulaklıkta indirim... 29 Aralık fiyat listesi

Hepsi burada 2022 bitmeden ziyaretçileri için cezbedici bir kampanyaya imza atıyor. Seçili Telefon Alışverişinize JBL Free Kablosuz Kulakiçi Kulaklığı Siyah %10 İndirimli veriyor. Peki Alcatel telefon ne kadar?

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'dan 'kiralık köşk' açıklaması!

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'ın Rumelihisarı'nda sekiz odalı köşk kiraladıkları ileri sürülmüştü. Yiğit Marcus Aral, "Satın almadık, geçici olarak oradayız birkaç aylığına. Biraz malikane gibi oldu ama Miami'de de büyük evde oturuyorduk" dedi...

Konut kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık!

'Bankacılık Söyleşileri' kapsamında değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın; "Kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık" dedi...

AVM'lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

Alışveriş merkezleri kış aylarında doldu taştı. İstanbul ve Anadolu’daki AVM’lerin hemen hepsinin hem ziyaretçi sayısında hem de ciroları arttı. Ciro artışında kampanyaların yanı sıra sosyal etkinliklerin katkısı da büyük.

Büyükyalı annelerin ruhuna dokundu!

Sakinlerine ve ziyaretçileri için her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı'da “Annelerin Ruhuna Dokunmak” konulu sağlık söyleşisi düzenlendi. Büyükyalı, annelerin ve anne adaylarının beğenisini topladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nı ilk çocuklar ziyaret etti!

Hizmete girdiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk ziyaretçileri, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen 70 çocuk oldu..

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan büyükşehire ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, İnşaat Mühendisleri Odası Manisa şube Başkanı Cemil Kora'yı makamında kabul etti.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Mersin Işık Tüneli tamamlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Mersinlilerin beğenisine sunulan Türkiye'nin ilk ışık tüneli yoğun ilgi görüyor.

Mersin Körmenlik Mahallesi sulama tesisine kavuşuyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.

Mersin Kızkalesi ziyaretçileri Haberi

Mersin Kızkalesi ziyaretçileri

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop AA muhabirine, turizmcilerin yeni sezonun bereketli geçmesini beklediğini söyledi.


Kızkalesi'nin yıldızlı otel ve belediye ruhsatlı işletmelerle yaklaşık 5 bin yatak kapasitesine sahip olunduğunu aktaran Öztop, şunları söyledi: 


"35 yıl sonra kar yağışı deniz kenarına kadar indi. Bu da yazın sıcak geçeceğine işarettir. Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçeceğini umut ediyoruz" dedi.


Öztop, kentte hava sıcaklarının 25, deniz suyu sıcaklığının da 20 derece olduğunu belirterek, tatilcilerin rezervasyon yaptırmaya başladığını vurguladı.


Öztop, Mersin'in 314 kilometre sahili bulunduğuna dikkati çekerek, "Mersin, alternatif turizm ayrıcalıklarıyla tatilcilerin tercih ettiği kent. Sezonun çok iyi geçeceği umudunu taşımaktayız" diye...