05 / 05 / 2024

mersin Kumkuyu Yat Limanı

mersin Kumkuyu Yat Limanı

İçerisinde gümrük kapısı da bulunacak olan Kumkuyu Yat Limanı'nın temeli törenle atıldı. Ömer Sezer Kumkuyu Yat Limanı'nın diğerlerinden çok farklı olduğunu, buranın turizm sektörünün dünyaya açılan penceresi olacağını söyledi.

Mersin Erdemli'ye 623 milyonluk dev yatırım! 5 yıldızlı otel, apart ve iş yeri için start verildi!

Mersin İli, Erdemli İlçesi, Tömük Mahallesi, Athena Yapı İnşaat tarafından 1 Adet 150 Odalı 5 Yıldızlı Otel, 60 Adet Apart ve 1 Adet İş yeri yapılması planlanıyor.

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Athena Yapı İnşaat Turizm, Mersin'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 623 milyon 937 bin 800 TL'ye mal olacak.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Mersin Erdemli'de satılık 6 arsa fırsatı! yüzde 20 indirim ve 24 taksit imkanıyla! 

Mersin Erdemli Milli Emlak Müdürlüğü, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Kumkuyu ve Aslanlı Mahallelerinde yer alan 6 arsayı 1 milyon 710 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor... 

Mersin'e 4 yeni millet bahçesi müjdesi!

Mersin yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Mersin'de de 4 millet bahçesi yapıyoruz ve yeşil alanlarımızı gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza kazandırıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Mersin Millet Bahçesi açıldı!

Mersin’de üç ayrı bölüm halinde hayata geçirilen Mersin Millet Bahçesi, dün hizmete açıldı. Yatırım bedeli 100 milyon TL'yi aşan millet bahçesi Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri oldu.

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Emlak Katılım’dan Mersin ve Maltepe'ye iki yeni şube!

Şube yatırımlarına devam eden Emlak Katılım, iki yeni şubesini daha hizmete açtı. Mersin’de ilk şubesinin açılışını gerçekleştiren Emlak Katılım, Maltepe şubesini de hizmete açarak İstanbul’da 19 şubeye, Türkiye genelinde ise 38 şubeye ulaştı. 

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

mersin Kumkuyu Yat Limanı Haberi

mersin Kumkuyu Yat Limanı


Mersin'in Erdemli ilçesinde, içerisinde gümrük kapısı da bulunacak olan Kumkuyu Yat Limanı'nın üst yapısının temeli törenle atıldı. Kumkuyu Belediye Başkanı Ömer Sezer, limanın inşasına 1996 yılında başlandığını belirterek, Kumkuyu Yat Limanı'nın diğerlerinden çok farklı olduğunu, buranın turizm sektörünün dünyaya açılan penceresi olacağını söyledi. 


GÜMRÜK KAPISI 

Törende konuşan Belediye Başkanı Ömer Sezer, "Bugüne kadar milli servet olarak nitelendirdiğimiz ama atıl olarak duran Kumkuyu Yat Limanı'nın artık işletmeye açılması, milli bir meseledir. 


Bütün yat limanlarında olan uygulamalar ve tesisler Kumkuyu Yat Limanı'nda da olacak. Burayı diğerlerinden farklı kılan en önemli özellik gümrük kapısı olacak"...