16 / 05 / 2024

mersinde çöken inşaatin çökme sebebi

mersinde çöken inşaatin çökme sebebi

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Özkan, Mersin'in Mezitli ilçesinde çöken inşaatta oda olarak yaptıkları incelemelerde inşaatın çökme sebebi olarak iskele ve kalıp hatası belirlediklerini söyledi...

Yüz binlerce deprem konutu 150'den fazla sektörü hareketlendirdi!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıldönümüne sayılı günler kalmışken, inşası tamamlanan ve devam eden yüzbinlerce konut da 150'den fazla sektörü hareketlendirdi.

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tutmuşken TÜED'den yeni bir çağrı geldi.

Araba fiyatlarını düşürecek teklif geldi! ÖTV'siz ve KDV'siz araç satışı başlayacak mı?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ticari taşıtlar için bir defaya mahsus ÖTV'siz ve KDV'siz satış imkanı sunulması talebinde bulundu. İşte Bendevi Palandöken'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Palandöken için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili Palandöken ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

ÖTV kalkıyor mu? Araba alacaklar dikkat!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in yaptığı açıklamaya göre, çoğu kişinin fazla ticari araç olan araçlarını değiştireceğini ve bu nedenle özel tüketim vergisinde bir defaya mahsus indirim yapılacağı bekleniyor.

Kağıthane'de çöken istinat duvarı yeniden inşa ediliyor!

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Eyüpsultan’a yeni spor salonu geliyor!

Daha önce Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in müjdesini verdiği Eyüp Stadı arkasında bulunan alanda spor salonu yapımı için start verildi.

Bendevi Palandöken: Kiralar için 60 ay vadeli yapılandırma olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa özel paket hazırlanması gerektiğini ve pakette vergi ve primler, ödenemeyen kiralar, elektrik, su, doğal gaz gibi borçlar için mutlaka 60 ay vadeli ve sadece anapara ödemesiyle sınırlı yapılandırma olması gerektiğini belirtti.

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

Bendevi Palandöken: Esnafın kira borçları için yeni kredi paketi hazırlanmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ödenemeyen çek, senet ve kira borçları için yeni bir kredi paketi hazırlanmalı" dedi...

mersinde çöken inşaatin çökme sebebi Haberi

mersinde çöken inşaatin çökme sebebi

İMO Şube Başkanı Veysel Özkan, inşaatı devam eden tesiste beton dökümü sırasında, iskele ve buna bağlı olarak kalıp çökmesi yaşandığını ve biri ağır 4 işçinin yaralandığını belirterek, şunları söyledi: "Oda olarak, yaptığımız teknik incelemede, beton kalıbının altında bulunan ve taşıyıcı olarak görev yapan kalıp iskelesinin düşey taşıyıcılarının burkulmasından dökümünün son aşaması olan beton yüzeyinin düzeltilmesi çalışmaları yapması ve o sırada kalıbın üzerinde bulunmaları olası can kaybını önlemiştir. 


Kalıp yüksekliğinin 6.5 metreye ulaşması kaynaklanan kalıp çökmesi gerçekleşmiştir. Seçilen kalıp sistemini taşıyan düşey elemanların burkulma riskinin hesaplanarak göz önüne alınmaması ve düşey taşıyıcı kurulma boylarının sınırlandırılmaması nedeniyle, 2 metreden yüksek olan, zemin kat beton dökümü sırasında dikmeler burkulabilmektedir. 


Teknik olarak her tip kat için dikmelerin burkulma tahkiki yapılmalı ve detaylar projelere eklenmelidir."İnşaatlardaki iş...