17 / 05 / 2024

Mersinin çöpünden 43 bin konuta elektrik üretilecek

Mersinin çöpünden 43 bin konuta elektrik üretilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Eman Enerji Limited Şirketi işbirliğince yapılan Entegre Katı Atık Değerlendirme tesisinde çöpler elektrik enerjisine dönüştürülerek 43 bin konut aydınlatılacak. İşte ayrıntılar...

S-P Global Ratings dolar kurunun 2025 sonunda 43 TL olacağını açıkladı, vatandaşlardan yanıt gecikmedi: Fazlası olur!

Kredi derecelendirme kuruluşu S-P Global Ratings, 2025 yılının sonunda Türkiye'de doların 43 TL olmasını beklediği açıkladı. Peki vatandaşlar ne dedi? 

Pera GYO, yatırım holding olarak yapılandırılacak! GYO statüsünden çıkıyor! 

Pera GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkıp, yatırım holding şeklinde yeniden yapılandırılacak. Şirket KAP'ta duyurdu. İşte detaylar...

Robot süpürge alacaklar dikkat: Fiyatı 12.999 TL oldu

Son dönemin gözde ev aletlerinden biri olan akıllı robot süpürgelerin fiyatları da günden günde artıyor. Akıllı robot süpürge almak isteyenler gelen zamlar nedeniyle günce fiyat araştırması yapıyorlar...

Samsung 3’lü beyaz eşya alana robot süpürge, 43 inç smart ekran veya derin dondurucu hediye!

Samsung, beyaz eşya alacaklara dev kampanya haberini verdi. Yeni evlenecek çiftler veya evindeki beyaz eşyasını değiştirmek isteyenler için bir kampanya hazırlayan Samsung, 3’lü beyaz eşya alana robot süpürge, 43 inç smart ekran veya derin dondurucu hediye edeceğini açıkladı.

İzmir'de suya yüzde 43 oranında zam!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçerli olmak üzere ağustos ayından itibaren suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapma kararı aldı.

Beko'nun Robot Süpürge kampanyası gündeme bomba gibi düştü! Evlenenler evini yenileyenler bu habere hemen bakın! 

Beko, tertiplediği harika kampanya ile müşterileri yine cezbetmeyi başardı. Kampanya kapsamınca, 4’lü Çeyiz Seti alışverişine özel, 6.999 TL değerinde Robo-X™ Robot Süpürge veya 43” Full HD TV hediye. 16-30 Nisan 2023 tarihleri arasında geçerli olan kampanyayı kaçırmayın.

Çeyiz düzeceklere efsane kampanya! 6.999 TL değerindeki 43 Full HD TV Beko'dan size hediye! 5 Mart 2023 fiyat listesi

Beko'dan 4’lü Çeyiz Seti alışverişine özel, 6.999 TL değerinde Robo-X™ Robot Süpürge veya 43” Full HD TV hediye kampanyası sizlerle buluşuyor.

Altınbaş`tan flaş açıklama! Baget pırlantalarda kaçırılmayacak indirim! 25 Şubat 2023 fiyat listesi...

Altınbaş'tan güzel haber! Altınbaş, büyük bir kampanya başlattı!Altumbaş, baget pırlanta yüzüklerde yüzde 43'e varan indirim fırsatı sundu. Peki, Altınbaş'ta baget pırlanta yüzük fiyatları ne kadar? İşte 25 Şubat 2023 fiyat listesi...

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

Profilo’da XXL buzdolabı alana elektrikli süpürge hediye! İşte 15 Eylül 2022 Profilo buzdolabı fiyatları

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nden kullanıcılarına sürpriz kampanya. Seçili Profilo XXL buzdolapları elektrikli süpürge hediyesiyle geliyor. İşte detaylar...

Benzine dev zam geliyor! Cuma gününden itibaren pompada göreceğiniz rakama şaşıracaksınız

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 123,43 doları gördü. Petroldeki hareketlilikle birlikte Türkiye'de doların artması gerekçesiyle akaryakıta dev bir zam daha geliyor. Cuma gününden itibaren pompaya yansıyan rakama şaşıracaksınız.

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Çayın ardından bir zam da mutfak tüpüne. Vatandaş mutfağa girmeye korkar oldu 

Vatandaş çay fiyatına gelen yüzde 43,71’lik zammın şokunu atlatamazken gün içinde bir zam da tüp fiyatlarına geldi. 301 TL’den satılan 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı 311 liraya yükseldi. Bu zamla birlikte mutfak tüpüne bir yılda yüzde 141 zam yapılmış oldu.

Mersinin çöpünden 43 bin konuta elektrik üretilecek Haberi

Mersinin çöpünden 43 bin konuta elektrik üretilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Eman Enerji Limited Şirketi işbirliğince yapılan Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemi'nin 1. Etabı olan Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. 


Eman Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Yürekli, projenin ilk etabında Mersin merkez katı atık depolama sahasında metan gazının tamamını toplayabilmek için organik atıklardan 10 kilometre borlama ağı tesis edildiğini belirterek, "Sahada toplanan gaz istasyonundan ana kolektöre ve santral sahasına kendiliğinden vakumlama sistemiyle taşınacak. Sonrasında yıkama tesisinde soğutulup ulusal elektrik şebekesine verilecek. Şu ana kadar 20 milyon TL yatırım yapıldı 2. ve 3. etapla birlikte projenin toplam yatırım bedeli yaklaşık 40 milyon TL'yi bulacak. İkinci etapta Mersin merkez sahasında sızıntı suyu arıtma tesisi, katı atık ayrıştırma tesisi, oksijensiz çürütme ünitesi olacak. Ayrıca...