27 / 04 / 2024

merzifon fakültesi ne zaman açılacak

merzifon fakültesi ne zaman açılacak

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifon' da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi' nin açılması için üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirdiklerini ifade etti...

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde ne yapılacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu açıkladı.

Çapa Tıp Fakültesi'nin binasında yıkım başladı!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip depremin ardından ağır hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasının yıkımına başlandı.

İÜ Veteriner ve Sağlık Bilimler Fakültesi'nin taşınması başladı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın 26 Eylül'de yaşanan depremde binaları hasar gören Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Büyükçekmece Yerleşkesi'ne taşınmasının büyük bölümünün bu cuma gününe kadar tamamlanacak...

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne girişler yasaklandı!

İstanbul'da yaşanan depremin sonrasında yapılan ön hasar tespiti sonucunda tahliye edilmesine karar verilen İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasına girişler yasaklandı...

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne 60 öğrenci alacak!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mimarlık Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için 60 öğrenci alacak. Fakültenin öğretim dili yüzde 30 İngilizce olacak.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası açıldı!

2014'te restorasyonuna başlanan Siyasal Bilgiler Fakültesi binası açıldı. Fuat Oktay, “Gelecek ile ilgili 5 ve 10 yıllık bir sürede nitelikte de; dünya ülkeleri arsında en önde gelen üniversiteleri olma hedefimiz var. Ne pahasına olursa olsun biz bu hedefi yakalamak zorundayız." dedi...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulacak!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı. Üniversitede eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek.

3 üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi kuruldu!

Atılım Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 3 yeni Tıp Fakültesi kuruldu..

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ek servis binası!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde oluşturulan Göz Bankası ve ek yataklı servis ile yeni merkezi derslikleri açıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ilişkin 7 sorun TBMM'de!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binasının tadilatı ve yerleşkenin satılacağı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Giresun Tıp Fakültesi'ne hastane istemi!

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuştu. Bektaşoğlu, Tıp Fakültesi'nin hastanesinin olmadığını vurguladı.

merzifon fakültesi ne zaman açılacak Haberi

merzifon fakültesi ne zaman açılacak


Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifon'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılması için üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirdiklerini söyledi.


Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ve Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı’yı ziyaretleri esnasında konuşan Rektör Orbay, Merzifon Kaymakamlığı, Merzifon Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği ve eğitime gönül veren birçok insanın yardımlarını bu konuda esirgemeyeceğine inandığını ifade etti.


Amasya Üniversitesi Senatosu'nun Merzifon’a İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurma kararı aldığını hatırlatan Rektör Orbay, “Bu kararı Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) göndermiştik. YÖK’de bir ay önce bu kararın uygun olduğunu bildirdi ve MEB’e kararı iletti. Karar inceleme aşamasında. İnceleme bittikten sonra Bakanlar Kurulu imzasına sunulacak. Bu süreç içerisinde 80 dönümlük bir arazinin üniversitemize tahsisi gerçekleşti. Şimdi fakültenin projesini...