07 / 05 / 2024

Mesa yılın itibarlısı ödülü

Mesa yılın itibarlısı ödülü

The One Awards’da MESA adına ödülü aldı. The One Awards’da Mesa, yılın itibarlısı seçildi. 53 yıllık köklü geçmişi ile “yaşam markası” olarak anılan MESA, sunduğu teslim sonrası hizmet anlayışı ile sektörde öne çıktı. 

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31 ile 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı!

Akiş GYO'nun 2023 birinci yarıyıl finansal sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı. İşte detaylar...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

ATA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2023 yılının ilk yarısında başarılı performansını sürdürerek 53.4 milyonluk net kar elde etti.

Çimsa yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 51 artırarak 5,4 milyar TL’ye çıkardı!

Sabancı Topluluğu’nun global markası 2023 yılının ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. 2023'ün ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre, cirosunu yüzde 51 artırdı ve 3,6 milyar liradan 5,4 milyar TL’ye çıkardı.

Mesa yılın itibarlısı ödülü Haberi

Mesa yılın itibarlısı ödülü

Türkiye’de “konut geliştirici” olarak 53. yaşını kutlayan sayılı şirketlerden biri olan MESA, Marketing Türkiye tarafınca gerçekleştirilen “Marka Değeri ve Algı Araştırması”nda Gayrimenkul ve İnşaat sektöründe birinci olarak “Yılın İtibarlısı” seçildi.

53 senedir yaptığı birçok ilk ve sunduğu yüksek standartlarlarla Türkiye inşaat sektörüne öncülük yapan ve referans çizgisi oluşturan MESA, Marketing Türkiye tarafınca yapılan “Marka Değeri ve Algı Araştırması”nda Gayrimenkul ve İnşaat sektöründe birinci olarak “Yılın İtibarlısı” seçildi.

Sektörde adı “güven” ile anılan MESA, Türkiye’de ilk kez insanı ve binayı çevresiyle ele alan site anlayışını hayata geçirdi, toplu konut yaklaşımını değiştirdi. 53 yıllık köklü geçmişi ile “yaşam markası” olarak anılan MESA, sunduğu teslim sonrası hizmet anlayışı ile sektörde öne çıktı. 

Bu sene sekizincisi düzenlenen The One Awards’da MESA adına ödülü alan...