15 / 05 / 2024

mescid-i aksa restore

mescid-i aksa restore

Kudüs İslami Vakıflar Dairesi Başkanı Hatip: “Mozaikler ve sıva dekorasyonu dahil bin 800 metrekarelik alan üzerinde kapsamlı bir restorasyon süreci oldu” dedi.

Mescid-i Aksa için toplam 350 milyon dolarlık projeler geliştiriliyor!

TİKA tarafından yürütülen Mescid-i Aksa restorasyon çalışmalarının yanına yeni projeler de ekleniyor...

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

İslami Vakıflar İdaresi'nden Mescid-i Aksa'daki inşaat çalışmasının durdurulması çağrısı!

İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa çevresinde yapılan "şüpheli" kazı çalışmalarının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı uyardı.

İsrail teleferik projesi Kudüs'ü Yahudileştirecek!

Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te hayata geçireceği teleferik projesinin şehri Yahudileştireceğini kaydetti.

Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek!  

İstanbul Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek. İstanbul Üniversitesi tarihi yapının restorasyon çalışmaları için hazırlıklara başladı. 

mescid-i aksa restore Haberi

mescid-i aksa restore

İsrail işgali altında bulunan Doğu Kudüs’teki Müslümanların ilk kıblesi, semavi dinlerin buluşma noktası Mescid-i Aksa külliyesindeki Kubbet’us Sahra’nın 8 yıl, Kıble Mescidinin de 2 yıl süren iç restorasyon işlemleri tamamlandı. 


Kudüs İslami Vakıflar Dairesi Başkanı Azzam el-Hatip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl Kubbet’us Sahranın ve Kıble Mescidi’nin iç restorasyonlarını tamamladık. Yakın zamanda dış restorasyona başlayacağız." dedi. 


Kubbet’us Sahra’nın restorasyonunun 8 yıl, Kıble Mescidi’nin de 2 yıl sürdüğünü belirten Hatip, "Mozaikler ve sıva dekorasyonu dahil bin 800 metrekarelik alan üzerinde kapsamlı bir restorasyon süreci oldu." ifadelerini kullandı. 


Emevi Halifesi Abdülmelik Bin Mervan tarafından Hazreti Muhammed’in üzerinden miraca yükseldiğine inanılan kayanın üzerine 691 yılında yaptırılan ve "kayanın kubbesi" anlamına gelen Kubbet’us Sahra Mescidi’nin içi uzun yıllar süren restorasyon çalışması sonrası, tezhip sanatıyla süslendi....