06 / 05 / 2024

mesken ve işyeri kira geliri rehberi

mesken ve işyeri kira geliri rehberi

Hem mesken hem de işyeri kira geliri elde edenlerin nasıl beyanname vermeleri gerekiyor? Hem mesken hem de işyeri kira geliri elde edenler ne kadar vergi ödeyecek? İşte mesken ve işyeri kira geliri rehberi...

Belediye iki şehirde arsa ve iş yeri satacak! Bu tarihlere dikkat!

Hatay ve Kayseri'de yer alan arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 26 Mart ve 17 Nisan tarihlerinde yapılacak.

TOKİ 43 ilde konut ve iş yerlerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den 43 şehirde satılık konut ve iş yeri duyurusu. TOKİ’den 43 şehirde ev ve iş yerleri satışa çıkardığını açıkladı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'in dahil olmak üzere 26 ilde konut; bu kentlerin bazılarının da yer aldığı toplam 29 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu.

İki ilde arsa ve iş yeri satılacak! 

Antalya'da yer alan arsa ve Bilecik'te yer alan iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!

Amasya ve Van'da yer alan toplam 68 konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Gelibolu Belediyesi'nden satılık arsa ve iş yeri!

Çanakkale İli Gelibolu Belediye Başkanlığı, Çanakkale Gelibolu'da yer alan arsa ve iş yerini satışa çıkardı. Satış ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Trabzon Maçka'da 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 gayrimenkul satılıyor: Arsa, arazi ve iş yeri alacaklar dikkat! 

Trabzon Maçka Belediye Başkanlığı, aralarında arsa, arazi ve iş yeri olan 36 adet gayrimenkulü 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Uygun fiyata ev ve iş yeri arayanları müjde! TOKİ 43 ilde konut, 17 ilde iş yeri satacak! İşte başvuru tarihi...

Ev ve iş yeri satın almak isteyenlere güzel haber TOKİ'den geldi. TOKİ, 43 ilde konut, 17 ilde iş yeri satışı yapılacağını ilan etti. İşte başvurulara ilişkin tüm detaylar...

mesken ve işyeri kira geliri rehberi Haberi

mesken ve işyeri kira geliri rehberi

Mesken ve işyeri kira geliri rehberi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan kira gelir vergisi rehberlerinde, vergi yükümlüsü olan kimselerin izlemeleri gerektiği yol açıklanıyor. Aşağıda hem mesken hem de işyeri kira geliri elde edenler için hazırlanmış olan rehber bulunuyor.


Konut ve işyeri kira gelirleri..

- Konut kira gelirinin 3.200 TL istisna düşüldükten sonraki kalan tutar ile işyeri kira gelirlerinin toplamı 2013 yıl için 26.000 TL'yi aşması halinde konut ve işyeri için beyanname verilmesi gerekmektedir.


- Konut kira gelirinin 3.200 TL istisna düşüldükten sonraki kalan tutar ile işyeri kira gelirlerinin toplamı 2013 yıl için 26.000 TL'yi aşmaması halinde ise işyeri kira geliri beyan edilmeyip sadece konut kira geliri beyan edilecektir.


- Eğer konut kira geliri 3.200 TL istisna tutarının altında ise konut kira geliri toplama dahil...