02 / 05 / 2024

MESKİ isale hatlarını yeniliyor

MESKİ isale hatlarını yeniliyor

MESKİ, Tarsus'a bağlı Alibeyli ile Çiftlik mahalleleri arasında bulunan, zaman zaman meydana gelen arızalardan dolayı su kaybına ve su kesintilerine neden olan isale hattını yeniliyor.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' dedi! Yeni fay hattını açıkladı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' diyerek, yeni fay hatlarını işaret etti.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

İETT açıkladı! İstanbul’da 1 Ocak’a kadar bazı hatlar ücretsiz

İstanbul’da yaşayanları yakından ilgilendiren çok önemli bir gelişme  kaydedildi. Buna göre, aktarılan son haber doğrultusunda İstanbul'da 1 Ocak’a kadar bazı hatların ücretsiz olacağı açıklandı. İstanbullular için yapılan açıklama ve haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

İstanbul için kritik uyarı: Deprem tehlikesi 4 kat arttı, kaçış yok! Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika uyarısı resmen geldi. Türkiye'deki fay hatlarının sayısının 500'ü geçtiğini söyleyen Ersoy, deprem tehlikesinin son 31 yılda 3,5 ila 4 kat arttığını belirtti.

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

İzmir'de fay hatlarının röntgeni çekilecek!

İzmir'de ODTÜ öncülüğünde  2,5 sene devam edecek "İzmir İli Depremsellik ve Mikro bölgelendirme Araştırma Projesi" kapsamında fay hatlarının röntgeni çekilecek. 

İzmir faylarının deprem üretme zamanı yaklaştı!

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'deki fay hatlarının deprem üretme süresinin yaklaştığına dikkat çekti. “İzmir’in 17 tane fayı var ve bu fayların hepsi kentlerin içinden geçiyor” diyen Sözbilir, 100 bin binanın yıkılacağına vurgu yaptı.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

MESKİ isale hatlarını yeniliyor Haberi

MESKİ isale hatlarını yeniliyor

Yenileme çalışmaları doğrultusunda MESKİ teknik ekipleri tarafından yaklaşık 2 bin 500 metre yeni içme suyu şebeke hattı döşeneceği kaydedildi. Hizmet alanının genişlemesi ile birlikte altyapı ihtiyaçlarının da arttığına dikkat çeken MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak "Mersin'de insan ve çevre sağlığını esas alarak, kesintisiz su temini ve atık su bertaraf hizmetlerini, mevzuat çerçevesinde sürekli iyileştirmeyi vizyon edinmiş olan ekiplerimiz Mersin halkına hizmet için elinden gelenin en iyisini yapmaktadır"...