04 / 05 / 2024

metrekare belirsizliği çözülecek mi

metrekare belirsizliği çözülecek mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Yapı belirsizliği nasıl çözülecek? İnşaat Mühendisi Nazım Ergin çözüm önerilerini tek tek sıraladı!

İnşaat Mühendisi Nazım Ergin, Türkiye'de imar sorunları ve imarsız yapılaşmaya dikkat çekerek çözüm önerilerini sıraladı. 

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Oyuncuları bu habere çok üzülecek! Çok yakında zam gelebilir

Tek bir üyelik ücretiyle yüzlerce oyuna ulaşma fırsatı sunan Xbox Game Pass servisi için üzücü bir gelişme meydana geldi. Xbox Game Pass, Türkiye'de çok yakında zam uygulanabilir. İşte ayrıntılar.

Yeni bakanla birlikte yeni emeklilik sistemi geliyor! Milyonların yüzü bu kez gülecek!

Yeni bakan tarafından açıklanan emeklilik reformuyla birlikte milyonlarca insanın sorunu çözülecek. İşte ilk bilgiler...

Altın fiyatları 24 saat sonra böyle olacak! Elinde altın olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusu merak ediliyor. ABD’de yaşanan borç krizi ve Fed’in faiz kararı belirsizliği altındaki fiyatlamayı zor hale getiriyor. Altın fiyatları 24 saat sonra böyle olacak! Elinde altın olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bakmayan bin pişman olacak!

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından piyasalardaki seçim belirsizliği faktörü de ortadan kalktı. Peki, şimdi piyasalar kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolar ve borsa ne olur? Detaylar haberimizde…

Emekliler bu habere çok üzülecek! Bankalara şikayet yağdı

Emeklilerin aylık promosyonu hususunda bankalar içindeki rekabet yükselirken, bazı üzücü gelişmeler de meydana geldi. 31 Mart 2022-31 Mart 2023 dönemine ait bankalarla alakalı emekli şikayetleri meydana geldi.

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

Aniden artan enflasyon ve kira sorunları yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren kira sorunuyla ilgili çözüm önerileri de sunuldu. Bunlardan bir tanesi de  "İspanya modeli"...

Belediyeler çalışanlarına kadro verecek mi? Belediye işçilerinde son durum ne?

Hükümet, personel rejiminde köklü değişiklikler yaparak yeni bir döneme giriyor. Bu dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde adımlar atılacak ve kadro, iş ve kıdem konularında yaşanan sorunlar çözülecek. Taşeron işçiliği dönemi sona ererek geçici işçilere kadro düzenlemesi yapıldı ve detaylar R

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşında ulaştığı zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 20 geride. Peki Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

metrekare belirsizliği çözülecek mi Haberi

metrekare belirsizliği çözülecek mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, ön ödemeli konut satışında müteahhitlerin toplam brüt alanı belirtebildiğini, alıcıların bu rakamı net alan zannettiğini aktardı. Merdin, şunları kaydetti: "Genelge ile alıcı ve satıcı arasındaki ihtilafı kaldırmış oluyoruz. Ön ödemeli konut satışlarında imzalanan tüm sözleşmelerin ekine dairenin, dükkanın net yani çıplak metrekare alanının belirtilmesi zorunlu olacak. Satıcılardan 6 kalemin belirtilmesini istiyoruz. Yani alınacak konutla ilgili tüm metrekarelerin sözleşmede yer alması zorunlu...