07 / 05 / 2024

metrekare konut satışı

metrekare konut satışı

Metrekare bazında satışların önünü açan "Gayrimenkul Sertifikası" yeniden uygulamaya geçiyor. Sistem küçük birikimi olan vatandaşları büyük yatırımlara ortak edecek...

Esenyurt konut satışında zirvede: Ortalama konut fiyatı 1 milyon 949 bin 90 TL!

Endeksa verilerine göre Türkiye'de en çok konut satışı yapılan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt'ta metrekare fiyatı 17 bin 719 lira, ortalama konut fiyatı da 1 milyon 949 bin 90 lira. Peki konutta fiyatlar düşüyor mu? 

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Endeksa 2024 Şubat konut piyasası verileri açıklandı. Buna göre, ülke genelinde son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 63 arttı. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin 111 TL, metrekare bazında değer ise 24 bin 581 TL oldu. 

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

Sivas Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü, 3+1 konut satışı yapacak. 145 metrekare büyüklüğündeki konutun satışı için 12 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabiliyor? Son zamanların gözde şehri için tek tek açıklandı! 

Endeksa, ‘Kent Kıymet Raporu’ serisi ile bu defa Antalya'yı mercek altına aldı. Raporda, kiralık ile satılık konut fiyatlarına ve 15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabileceğine yer verildi. İşte o rakamlar...

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Konut satış ve metrekare fiyatları en çok hangi illerde arttı?

TÜİK rakamlarına göre Mart'ta Türkiye genelinde 111 bin 241 adet konut satıldı. Bu rakam ile konut satışları Şubat'a göre yüzde 37,0, 2020'nin Mart ayına göre ise yüzde 2,4 artış gösterdi. Peki konut satış ve metrekare fiyatları en çok hangi illerde arttı? İşte detaylar...

Yabancılar ilk 6 ayda 3.1 metrekare arazi satın aldı!

Yabancılar, Türkiye'de 2020'nin 6 ayında 3 milyon 141 bin 911 metrekare arazi satın aldılar. En çok arazi satın alanlar Almanlar olurken, konut alımında başı İran çekti.

Ekim ayında 11 bin 347 yeni konut satışa çıktı!

Konut yatırımlarının hızla devam ettiği Ekim ayında 11 bin 347 yeni konut satışa çıktı. Satışa çıkan projelerdeki konutların fiyatları metrekare bazında 2 bin 750 TL'den başlıyor. 

Meydan Ardıçlı Sitesi konut satış fiyatları!

Meydan Ardıçlı Sitesi konut satış fiyatları doğrultusunda projedeki dairelerin metrekare birim fiyatı 3 bin TL'den başlıyor. Projede kişiye özel ödeme koşulları sunuluyor...

Konut satış fiyatı en fazla artan şehir Antalya oldu!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, kasım ayında Antalya'nın metrekare başına yüzde 3,02 değer artışıyla konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il olduğunu bildirdi.

TOKİ Kırşehir Kaman Savcılı'da 1 adet konut satıyor!

TOKİ Kırşehir Kaman Savcılı'da 1 adet konut satıyor. Son başvuru günü 31 Aralık 2015 olarak belirlenen projede 178,34 metrekare büyüklüğe sahip daire yer alıyor.

Antalya'da konut satış fiyatları arttı!

REIDIN ve GYODER tarafından yapılan Ekim ayı araştırmasına göre Antalya, metrekare başına konut satış fiyatları ve kira artış oranında lider kent oldu

metrekare konut satışı Haberi

metrekare konut satışı

1995 yılında uygulamaya giren ancak başarısız olması nedeniyle rafa kalkan "Gayrimenkul Sertifikası" SPK'nın hazırladığı taslakla yeniden uygulanmaya başlanacak.

SPK'nın 1995 yılında çıkardığı bir tebliğ ile 1996'da Emlak Bankası tarafından Ataşehir'de 382 konut için ihraç ettiği ancak beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle unutulan düzenleme şimdi tekrar vatandaşın hayatına girecek. 


Hem vatandaş hem de inşaatçı firma kazanacak

Konut üretiminin hız kazandığı ve kentsel dönüşüm projeleriyle daha da hızlanacağı öngörülen günümüzde bu uygulama hem vatandaşlara hem de inşaat yatırımcılarına büyük kolaylıklar sağlayacak. 


Küçük yatırımcıları büyük kazançlara ortak edecek

Metrekare bazında satışların önünü açacak olan gayrimenkul sertifikası küçük birikimleri olan vatandaşları büyük yatırımlara ortak edecek. Tüketiciler, gayrimenkul sertifikasıyla konutları bütün olarak değil metrekare bazında satın alabilecekler. Proje tamamlanana kadar sertifika borsada işlem görecek. Sertifika sahipleri isterlerse daireyi ya da...