06 / 05 / 2024

Metrekare nasıl hesaplanır

Metrekare nasıl hesaplanır

Konut alanlar ile konut satanlar arasında yaşanan en büyük sıkıntılardan biri "metrekare" sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sorun yaşamamak adına alıcılar evin metrekaresini kendi hesaplayabiliyor. Peki, metrekare nasıl hesaplanır 2017?

Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır?

Metrekare hesaplama işlemi genellikle ev alırken vatandaşların başını ağrıtsa da oldukça kolaydır. İşte, Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır? sorularının yanıtları…

İnşaat metrekare birim maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2021 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarına göre hesaplanacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2021...

Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır 2021?

Yapı binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri bu yıl da belli oldu. Peki kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır 2021? İşte 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2021...

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2018?

2018'de uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerine göre seneye ortalama bir dairenin inşaat maliyeti ne kadar oldu? Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2018?

Metrekare nasıl hesaplanır 2017?

Konut alanlar ile konut satanlar arasında yaşanan en büyük sıkıntılardan biri "metrekare" sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sorun yaşamamak adına alıcılar evin metrekaresini kendi hesaplayabiliyor. Peki, metrekare nasıl hesaplanır 2017?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2017?

Emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2017?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. Peki, bu rakamlar ile bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

Yapı binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri her sene Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında duyuruluyor. Peki, 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri ne kadar? Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

2016 yılında inşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

2016 yılına ait inşaat metrekare maliyetleri 26 Ağustos 2015 tarihinde 29457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliğinde açıklandı. Peki, 2016 yılında inşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyeti 2016 nasıl hesaplanır?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki, inşaat maliyeti ne kadar? İnşaat maliyeti 2016 nasıl hesaplanır?

Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Evinizi alıp satarken işinize yarayan metrekare hesaplama işlemi nasıl yapılır? Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Dairenin brüt metrekaresi nasıl hesaplanır?

Brüt metrekare, konut alım satımlarında alıcıya söylenen konut alanı olarak biliniyor. Ancak brüt alanı kapsamında bazı kullanılmayan alanlar da dahil ediliyor. Peki, dairenin brüt metrekaresi nasıl hesaplanır?

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Metrekare nasıl hesaplanır Haberi

Metrekare nasıl hesaplanır

Maket üzerinden yapılan konut alım satımları başta olmak üzere yapılan çoğu ev satışında alıcılar net-brüt metrekare muamması yaşıyor.


Kimi zaman söylenen rakamlar ile evin genişliği birbirini tutmayabiliyor. Bu nedenle inşaatı tamamlanmış olan bir daireden ev satın alınacaksa, ölçümlemenin net-brüt şeklinde ayrı ayrı yapılması faydalı olacaktır.


Peki, metrekare nasıl hesaplanır? Net-brüt metrekare hesabı nasıl yapılır?


Dairenin net metrekaresini bulmak için ise kullanılmayan alanların metrekaresi, söylenen brüt hesaptan düşülebiliyor. Elinide brüt metrekare bilgisi de yok ise, veya yeniden hesaplamak istiyorsanız  Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yer alan bağımsız bölümün net alanı ve brüt alanı şu şekilde tarifini uygulayabilirsiniz.


Bağımsız bölüm net alanı tarifi

Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alandır. Bu alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar,...