21 / 05 / 2024

metrobüs yoğunluğu nasıl çözülür

metrobüs yoğunluğu nasıl çözülür

TÜBİTAK'ın İETT için gerçekleştirdiği "Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli" projesi kapsamında uygulamaya alınan toplu ulaşım modeliyle metrobüs hatlarındaki yolcu yoğunluğu ve duraklarda bekleme süresinin azaldığı bildirildi...

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Borsada maliyet sıfırlama nasıl yapılır? İşte o formül…

Borsada yatırımcıların daha fazla kazanç sağlamak için kullandıkları yöntemlerden biri olan maliyet sıfırlama, borsaya yeni girenler tarafından merak ediliyor. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, maliyet sıfırlamanın nasıl yapıldığını anlattı.  

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik sınavının ne zaman ve hangi tarihte yapılacağı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki bekçilik sınavı ne zaman, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? Okan Tüysüz resmen açıkladı: İşte 4 ayrı İstanbul depremi senaryosu!

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4 ayrı İstanbul depremi senaryosunu paylaştı. Peki Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? 

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

FED'in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kritik faiz kararını duyurdu. Piyasaları şekillendiren Fed faiz kararından sonra Bitcoin ve Ethereum’un nasıl etkilendiği merak konusu oldu. Peki kripto para piyasasında son durum neler oldu? İşte detaylar...

metrobüs yoğunluğu nasıl çözülür Haberi

metrobüs yoğunluğu nasıl çözülür

TÜBİTAK tarafından İETT için geliştirilen ulaşım modelinin devreye alınmasıyla metrobüs hatlarındaki yolcu yoğunluğu ve duraklarda bekleme süresinin azaldığı bildirildi.



TÜBİTAK'ın İETT için gerçekleştirdiği "Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli" projesi kapsamında uygulamaya alınan toplu ulaşım modeliyle metrobüs hatlarındaki yolcu yoğunluğu ve duraklarda bekleme süresinin azaldığı bildirildi.


TÜBİTAK'a bağlı Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından gerçekleştirilen projenin ilk ayağını oluşturan metrobüs sisteminin kapasitesinin artırılması kapsamında araştırmacılar, ilk olarak yolculuk analizleri yaptı. Yolcuların hangi duraklarda binip hangi duraklarda indikleri, durakların yoğunlukları ve talepleri değerlendirildi. Metrobüslerin hızı ve duraklar arası mesafelerin belirlemesinin ardından elde edilen verilerin istatistiksel analizi, sistemin bilimsel yöntemlerle modellenmesi ve modelin simülasyonla test edilmesi sonucu iki yeni hat devreye alındı. 


Proje yürütücüsü Fahrettin Eldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...