16 / 05 / 2024

Mevlid-i Nebi

Mevlid-i Nebi

Kâbe ve çevresini yeniden düzenleyen Suudiler, Hz.Muhammed’in doğduğu yer olan Mevlid-i Nebî’de kurulan kütüphaneyi de yıkacak. Yerine cami imamı için konut ve Suudi Kraliyeti için bir saray dikilecek.

İdris Nebi Hatipoğlu Kimdir?

İdris Nebi Hatipoğlu kimdir? İdris Nebi Hatipoğlu’nun mesleği nedir? İdris Nebi Hatipoğlu hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Şanlıurfa'da Eyüp Nebi Külliyesi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte Eyüp Nebi Camii Ve Külliyesi, için inşaat çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi bin 400 metrekare alana yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi'de Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde yapılan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor. Cami ve külliye bin 400 metrekarelik alana yapılıyor...

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami'nin inşaatı yükseliyor!

Kentteki çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Viranşehir Eyyüp Nebi’de temeli atılan camii ve külliye inşaatı sürüyor.

Batman Şemsettin Güneş Cami ibadete açıldı!

Batman Şemsettin Güneş Cami Berat Kandili’nde ibadete açıldı. Berat kandilinde Müftü Turgut Erhan ile Mısır Kahire’den hafız Mahmut Tuhi’nin Kuran-ı Kerim ve Mevlid’i Şerif yemeğiyle açılan modern cami, dolup taştı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii açıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Camii, Kadir Gecesi’ne özel programla açıldı. Davutpaşa Kampüsü Orta Bahçe’de gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından, caminin açılışı Kadir Gecesi’ne özel Mevlid-i Şerif’le gerçekleştirdi.

Nebi Tepe kimdir?

Tekirdağ Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe kimdir? Nebi Tepe, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Nebi Tepe, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Nebi Tepe..

Nebi Yılmaz kimdir?

Mersin Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz kimdir? Nebi Yılmaz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Nebi Yılmaz, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Nebi Yılmaz...

Mevlid-i Nebî’de kurulan kütüphane yıkılıyor!

Kâbe ve çevresini yeniden düzenleyen Suudiler, Hz.Muhammed’in doğduğu yer olan Mevlid-i Nebî’de kurulan kütüphaneyi de yıkacak. Yerine cami imamı için konut ve Suudi Kraliyeti için bir saray dikilecek.

Arenamega, Hz. Muhammed'in dünyaya geliş yıl dönümü programına ev sahipliği yaptı!

Hz. Muhammed'i (sav) anmak isteyen binlerce kişi, Mevlid Kandili' nde Küçükçekmece Arenemega'da buluştu. Florya Platformu ve Irmak TV'nin organize ettiği programda duygu dolu anlar yaşadı...

Konut kredisi çektiği bankadan dosya masrafını icrayla geri aldı!

Aliağa'da ev almak için çektiği kredinin dosya masrafının kendisine geri ödenmesi için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuran öğretmen Nebi Öztaner, heyetin kararına rağmen parası iade edilmeyince dosya masrafı ücretini icra yoluyla tahsil ettirdi.

Yüksek Şehircilik Mimarı Raşit Ubaydın, ölümünün 40. gününde anılacak!

Yüksek Şehircilik Mimarı ve 1956 Ankara İmar Planını gerçekleştiren Raşit Ubaydın, ölümünün 40. gününde, Fenerbahçe Camiinde okunacak Mevlid-i Şerif ile anılacak

Onur Bayraktar için ailesi okul yaptıracak!

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Onur Bayraktar için ailesi okul yaptıracak. Geçen ay trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Onur Bayraktar"ın ailesi, Eyüp Sultan Camii"nde mevlid okuttu

Mevlid-i Nebi Haberi

Mevlid-i Nebi

Petrol gelirinin yanısıra hac ekonomisine de yatırım yapan Suudiler Kâbe ve çevresinde yıllardır devam eden tartışmalı inşaat faaliyetlerine bir yenisini ekliyor. Usame Bin Ladin’in akrabalarının sahibi olduğu Suudi Bin Ladin Grup, Mekke’nin yeniden düzenlenmesi çerçevesinde Kâbe’ye sadece birkaç yüz metre uzaklıkta Hz.Muhammed’in doğduğuna inanılan evin yerinde inşa edilen kütüphaneyi de yıkarak yerine Kabe’nin yanıbaşındaki Büyük Cami’nin personeline konut ve Suudi Kraliyet ailesi için bir Kraliyet Sarayı inşa edecek. Bu konuda hazırlanan proje, kralın onayını bekliyor. Daha önce aynı yapının Mekke metrosuna eklenecek yeni durak için yıkılması ya da yeni kurulacak Kral Abdullah Kütüphanesi için kaldırılması planlanmış ancak gelen tepkiler üzerine Kraliyet ailesi bu projelerden vazgeçmişti.


‘Kimse farkında değil’

Vahabi mezhebi üyesi Suudi Kraliyeti, Hz. Muhammed’in Mevlid-i Nebî adıyla bilinen bu yerde...