10 / 08 / 2024

mezarlığa sanal ziyaret

mezarlığa sanal ziyaret

Zile Belediyesi, ilçe dışında yaşayanların vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret edip dua edebilmesi için 360 derece ve 3 boyutlu mezar görüntülerinin yer aldığı internet sitesi kurdu...

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Emlakkulisi.com Ağustos'ta 2.6 milyon ziyaret aldı!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com Ağustos ayında 2 milyon 616 bin 602 ziyaret aldı. Emlakkulisi.com'un sayfa görüntülenme sayısı ise 4 milyon 241 bin 459 oldu.

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

ABD'nin New York kentinde 260 milyon dolarla hayata geçirilen Little Island parkı ziyaretçilere açıldı. Park ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Emlakkulisi.com Ağustos'ta 3.5 milyon ziyaret aldı!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com Ağustos ayında 3 milyon 529 bin 523 ziyaret aldı. Emlakkulisi.com'un sayfa görüntülenme sayısı ise 7 milyon 280 bin 486 oldu.

Çin'in Raffles City Chongqing gökdeleni ziyaretçilere açılıyor!

Çin Chongging'de yapımı tamamlanan 250 metre yüksekliğe sahip Raffles City Chongqing isimli gökdelen ziyaretçilere açılıyor. İçerisinde ticaret/alışveriş merkezleri, bürolar, oteller ve 1.400 ikametgah yer alıyor.

Saadet Partisi, Ayasofya'nın ibadete açılması için 'sanal eylem' düzenledi!

Saadet Partisi Fatih Gençlik Kolları, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması talebiyle her sene yaptıkları eylemi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sanal ortama taşıdı.

Deprem bölgesinde fatura tahsilatları 90 gün ertelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Elazığ’a depremzedeleri ziyaret etti ve deprem bölgesinde yıkılan ve hasar gören binalardaki abonelerin Ocak ayı elektrik ve doğal gaz faturalarının 90 ertelendiğini açıkladı.

İBB yer olmayan mezarlığa neden zam yaptı?

Geçen hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yeri ve cenaze hizmeti ücretlerine zam yaptı. Aynı zamanda Zincirlikuyu gibi yer olmayan mezarlıkların ücretlerine de zam yapılması dikkat çekti...

Emlakkulisi.com Ağustos'ta 5.2 milyon ziyaret aldı!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com Ağustos ayında 5 milyon 250 bin 425 ziyaret aldı. Emlakkulisi.com'un sayfa görüntülenme sayısı ise 10 milyon 380 bin 371 oldu.

Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi 8 Mart'ta açılıyor!

Göbeklitepe’de inşa edilen ziyaretçi merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Mart'ta açılacak.

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Mina Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer mezarlığa güller bıraktı!

Başaran Holding patronu Hüseyin Başaran'ın kızı geçtiğimiz günlerde düşen jette hayatın kaybetmişti. Mina Başaran'ın cenazesi dün defnedildi. Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer bugün mezarlığa giderek,güller bıraktı...

mezarlığa sanal ziyaret Haberi

mezarlığa sanal ziyaret

Zile Belediyesi'nce yaklaşık 6 ay süren çalışmayla ilçede bulunan 30 bin mezarın multikopterle görüntüleri çekildi. Daha sonra bu görüntüler "www.kabirdua.com " sitesine yüklendi. Çalışmayla internet sitesinde yakınlarının kabrini 360 derece ve üç boyutlu görme imkanına kavuşan Zileliler, aynı zamanda Kabe imamlarından Fatiha, İhlas ve Yasin-i Şerif okutabiliyor.


 Mezarları online olarak ziyaret edecekler 


Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce Zilelinin ilçe dışında yaşadığını söyledi.


Bazılarının ekonomik sebeplerden dolayı ilçeye gelemediklerini aktaran Vidinel, şunları kaydetti:


"Zile Belediyesi olarak dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zile, 50 bin kişinin yaşadığı şirin bir ilçe. İlçe dışında bulunan vatandaşlarımız mübarek günlerde büyüklerinin mezarlarını ziyaret etmek istiyorlar ancak bu arzularını gerçekleştiremiyorlar. 'www. kabirdua.com' sitesini kurarak vatandaşlarımızın bu arzularını yerine getirmeleri için güzel bir hizmete imza attık....