02 / 05 / 2024

Mezarlık yerlerinin inşaası yönetmeliği

Mezarlık yerlerinin inşaası yönetmeliği

Mezarlık yerlerinin inşaası hakkında yönetmelik kapsamında 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de değişikliklere yer verildi. İşte Mezarlık yerlerinin inşaası yönetmeliğinde yapılan değişiklikler bu haberde...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

Melih Gökçek'in spor kulübü derneklerine tahsis ettiği tesisler geri alındı!

Melih Gökçek'in Ankapark ve Kanal Ankara projesini öncelik listesinden çıkarıp, yeni mezarlık projesini de iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı.

Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek!

İsrail, Kudüs’te mezarlık sorunu için çözüm arıyor. Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek.

Sinop'ta mezarlık yeri için arazi satın alınacak!

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye mezar arayışına girdi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezarlık için uygun bir alan bulunmaması sebebiyle arazi satın alınacağını belirtti.

Adana Büyükşehir’den Karataş’a mezarlık kompleksi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ve cenaze hizmetlerinin daha iyi şartlarda yürütülmesi amacıyla Karataş ilçesine idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonu inşa etti.

Kocaeli Körfez'in çehresi değişiyor!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatları ile tarihi yapılar tek tek gün yüzüne çıkarılırken, yeni projelerle de Körfez’in çehresi değiştiriliyor

Kocaeli Büyükşehir’in 2017 bütçesi 2,1 milyar TL!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aralık ayı toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun idaresinde gerçekleştirildi. Büyükşehir’in 2017 yılı tahmini bütçesi de 2 milyar 100 milyon TL olarak onaylandı.

Çıplak şehirleri insanlık için giydirebilir miyiz?

REDAC ve EMLAKCHI CONSULTANT CEO’ su Bilge Özdemir bugünkü yazısında çıplak şehirleri insanlık için giydirmeye davet etti, konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini kaleme aldı ve önerilerde bulundu.

TAY Group Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel inşa edecek!

Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak yeniden sahalara döndü. Academia Apartments ile Onaltı Dokuz projelerini inşa eden işadamı Mesut Toprak şimdi Bodrum'da 1 milyar dolarlık otel inşa edecek.

Suriye İdlib'te yaşam köyü inşa ediliyor!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Katar yardım kuruluşu Raf'ın işbirliğiyle Suriye'nin İdlib kentinde "yaşam köyü" inşa ediyor.

Ayazağa yeni mezarlık alanı imar planı askıya çıktı!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi, Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Selçuk'taki sera, mezarlık oluyor!

İzmir'in Selçuk ilçesinde Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi tarafından kullanılan seranın yerine mezarlık yapılacak

Mezarlık yerlerinin inşaası yönetmeliği Haberi

Mezarlık yerlerinin inşaası yönetmeliği

Mezarlık yerlerinin inşaası hakkında yönetmelik!

Mezarlık yerlerinin inşaası hakkında yönetmelik kapsamında 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de değişikliklere yer verildi. İşte Mezarlık yerlerinin inşaası yönetmeliğinde yapılan değişiklikler aşağıda yer alıyor.


MEZARLIK YERLERİNİN İNŞAASI İLE CENAZE NAKİL VE DEFİN İŞLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 19/1/2010 tarihli ve 27467 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mezarlık Yerlerinin İnşaası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “gömme izin belgesi” ibaresi “ölüm belgesi” olarak değiştirilmiştir.


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “181 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi ile 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi” ibaresi...