19 / 05 / 2024

mğlada korsan emlakçılar için broşür

mğlada korsan emlakçılar için broşür

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçeleri Bodrum, Datça, Marmaris ile Fethiye'de yerli ve yabancıların mülk edinirken korsan emlakçılar tarafından dolandırılmamaları için bilgilendirici broşürler basılarak önlem alındı.

Konut alım, satım ve kiralama durdu! Emlakçılar isyanda! Boş boş oturuyoruz...

Konut kredilerinin artması ve konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile konut satışları neredeyse durdu. Emlakçılar ise bu durgunluktan oldukça şikayetçi.

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

Ev sahiplerini de ikna eden emlakçılar, her bölgede taban fiyat belirlemeye başladı. Daha önce ikinci el araç piyasasında gördüğümüz bu oyun kiralık evlere de bulaştı. Kiralık ev fiyatları borsa gibi yükselmeye başladı.

Dolar mı çok getiri sağlar konut mu?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar mı çok getiri sağlar konut mu?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...

Emlakçılar destek paketi bekliyor!

Ülkemizde koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla alınan önlemler kapsamında birçok işletme kapandı ya da iflasla karşı karşıya kaldı. Emlakçılar, kendilerine destek sağlanmadığını dile getirerek, koronavirüs süreci için yardım talep etti.

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Emlakçılar süre uzatımı istemiyor!

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Emlakjet, emlakçılar için Prestige dönemini başlatıyor!

Yeni nesil emlak bulma uygulamalarından Emlakjet, emlakçılar için kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Emlakjet ‘Prestige’ dönemi ile üye emlak danışmanlarının tüm ihtiyaçlarını ve işlerini 360 derece ele alarak danışmanlarına çözüm sunuyor. 

Korsan emlakçılara dikkat!

Bankaların konut kredilerinde düşük faiz oranı kampanyalarını hayata geçirmesiyle beraber, ev sahibi olma hayalini kuranlar harekete geçti. Bazı vatandaşlar korsan emlakçılar yüzünden mağdur oldu. Emlak Danışmanı Ömer Boğa, sertifikalı emlakçı ile iş yapılması gerektiğini belirtti...

Sedat Altınay: Emlakçılar mücbir sebepten yararlanmalı!

Koronavirüs nedeniyle emlakçıların da zor bir dönem geçirdiğini belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay “Bir meslek kolu olarak emlakçıların da mücbir sebepten yararlanmalarını ve ödemelerinin ertelenmesini istiyor'' diye konuştu.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

Sakarya'da emlakçılar ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıttı!

Sakarya'da covid-19 salgını nedeniyle ihtiyacı olan birçok aileye yardım kolisi hazırlayan emlakçılar takdir topladı...

mğlada korsan emlakçılar için broşür Haberi

mğlada korsan emlakçılar için broşür

Muğla Valiiği, İl Jandarma Komutanlığı ve Emlak Müşavirleri Derneği, kentin turistlik ilçelerinden mülk satın almak isteyen yerli ve yabancıarm, korsan emlakçılar tarafından dolandırılmamaları için bilgilendirici 50 bin broşür bastırdı. Uyarı broşürleri turizm büroları ve havaalanlarında dağıtılmaya başlandı. Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, "Emlak sektörü yaz aylarında hız kazanıyor. Turizm sezonunda bölgemizi her yıl 3 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Ev alan, satan, kiralayan ve yatırım yapan kişüerin tercihi bu dönemde artıyor. Kimsenin zor durumda kalmaması için yaptığımız bu çalışmanın ülke genelinde örnek alınması gerekli. Yıllarca çalışarak birikim yapan kişilerin kandırılmaması ve en önemlisi doğru bir yatırım yapmaları gerekiyor" dedi. 


Broşürde, şu uyarılara yer verildi: "Konut almadan önce mutlaka yetkili ve kayıtlı bir emlak müşavirine danışın. Türkiye'de...