07 / 05 / 2024

miaya kaç itiraz geldi

miaya kaç itiraz geldi

Kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Projesiyle ilgili 120 adet itiraz başvurusunda bulunulduğu açıklandı. Askı süresinin sona erdiğini ve 120 itirazın bulunduğunu söyleyen yetkililer" söz konusu itirazların değerlendirileceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz dilekçesini Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verdi. Başkan Ekrem İmamoğlu, 3 bilim insanının raporunu okuduğunu ve uykularının kaçtığını belirtti.

Ebru Gündeş hakkında verilen karara Bakanlık itiraz etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beykoz Kanlıca’daki tarihi yalıda kaçak bölümler nedeniyle yargılanan Ebru Gündeş hakkında verilen beraat kararına itiraz etti.

Kağıthane Çağlayan Mahallesi imar planı askıda!

Kağıthane Çağlayan Mahallesi 1963 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Maçka Parkı imar planına 2 bin dilekçeyle itiraz!

Maçka Parkı'nı savunmak isteyen vatandaşlar, imar planına karşı topladıkları 2 bin itiraz dilekçesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

Şişli Belediyesi'nden tünel projesine itiraz!

CHP'li Şişli Belediyesi Maçka Parkı'nın bir bölümüne yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili imar planlarına itiraz etti.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Katarlı Şeyh Thani oteline gelen elektrik faturasına itiraz etti!

Marmaris'teki beş yıldızlı oteline gelen elektrik faturasına itiraz eden Katarlı Şeyh Thani, davayı kazandı. Şeyh, 3 yıl geriye dönük olarak 248 bin 400 lira kayıp kaçak bedelini aldı

Karabağlar imar plan çalışması itiraz engeline takıldı!

İzmir'de kaçak yapılaşma ve gecekondulaşmanın en yoğun olduğu Karabağlar ilçesinde, belediyenin Büyükşehir'le ortaklaşa hazırladığı plan çalışması itiraz engeline takıldı.

Kesinleşen imar planına itiraz edilir mi?

Yapılan imar planları onay tarihinden itibaren askıya çıkıyor. İmar planına karşı itiraz edilebilmesi için, itiraz sürelerinin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, bu süre geçtikten sonra kesinleşen imar planına itiraz edilir mi?

Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

İmar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmadan yapılan inşaatlar kaçak olarak biliniyor. Kaçak yapı nedeniyle, para cezalarına karşı iptal davası açılabilir mi? Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

miaya kaç itiraz geldi Haberi

miaya kaç itiraz geldi

Kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Projesiyle ilgili 120 adet itiraz başvurusunda bulunulduğu açıklandı. İzmit'te Körfez ve Sanayi Mahallelerinde 465 Hektarlık alanda uygulanacak olan ve on binlerce kişinin yararlanacağı MİA Projesi bilindiği gibi bir süre önce mahkemece iptal edilmişti. Mahkeme kararının ardından İzmit Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.07.2016 tarih ve 401 sayılı kararı üe onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 33. Maddesi gereğince 30 gün süreyle askıya çıkmıştı. 


Askı süresinin sona erdiğini ve 120 itirazın bulunduğunu söyleyen yetkililer" söz konusu itirazlar değerlendirilmek üzere İzmit Belediyesi Ekim ayı meclisinde gündeme alınacak. İtirazlar İmar Komisyonunda tek tek ve görüşülmek karara bağlanacak ve proje tekrar İzmit Belediye Meclisi'ne gelerek...