02 / 05 / 2024

Milli Tarım Projesi

Milli Tarım Projesi

Başbakan Yıldırım, "184 ovamız SİT ilan edilecek. Arazi toplulaştırması bir bakanlıkta, sulama başka bakanlıkta. Dolayısıyla burada istediğimiz gibi ilerleyemiyoruz. Araziler bölünüyor, bölünüyor. 10 parçaya, 20 parçaya bölündü kimseye faydası yok. " dedi.

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gelecek sene organik tarım faaliyetleri kapsamında 2 bin 500 üreticiye destek sağlayacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

'KoopBakkal'ların sayısı 1.000'e çıkarılacak! Tarım Kredi'den son dakika müjdesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi), KoopBakkal Projesi'nde bu senenin sonuna kadar 1.000 satış noktasına ulaşılacağına ilişkin açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

Ucuz gıda daha çok kişiye ulaşacak! Tarım Kredi ürünleri artık bakkallarda da satılabilecek

Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinin KOOP Market adı altında bakkallarda da satılma projesi için protokol imzaları atıldı. İlk etapta 6 şehirde hayata geçirilecek olan projede artık Tarım Kredi ürünleri KOOP Market adı altında bakkallarda üstelik aynı fiyattan satılacak.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

Kanal İstanbul'un çalışma alanı tarım arazi mi?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından hazırlanan rapora göre; Kanal İstanbul Projesi'nin çalışma alanının yüzde 52'i tarım arazisi olduğu belirtildi.

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Pimtaş'ın kuruluşu olan HGT Tarım tarafından hayata geçirilecek olan dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Fabrika, 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda ve yüzde 100 yerli ve milli olanaklarla hayata geçirilecek.

Türkiye'de akıllı tarım kentleri inşa edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkındırmayı hedefleyen Akıllı Tarım Kent Projesi'ni hayata geçiriyor. 

Kanal İstanbul tarım ve orman alanlarına zarar verecek mi?

Kanal İstanbul Projesi nedeniyle zarar göreceği iddia edilen tarım ve orman alanları ile deniz canlıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

Hazineye ait tarım arazileri kiraya veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle “Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçiye Kiralanması’’ projesi hayata geçiriliyor. 

TOKİ Bünyan Tarım Köy Projesi'nde kuralar çekildi!

Bünyan ‘Tarım Köy Projesi’ konutlarında kura heyecanı yaşandı. Bünyan Büyük Tuzhisar Mahallesinde Tarım Köy Projesi kapsamında TOKİ tarafından inşa edilen 100 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Bayburt'ta 40 milyon TL'lik tarım yerleşkesi projesi başlıyor!

Bayburt'ta toplam 40 milyon TL'lik tarım yerleşkesi projesi hayata geçiriliyor. 3 etap olarak planlanan projenin ilk etabının yapım ihalesi 3 Mart 2017'de gerçekleşecek.

Silivri Tarım Lisesi'nde çalışmalar tam gaz!

İstanbul Eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, beraberinde Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü Abbas Güçlü ile birlikte Silivri Belediyesi Tarım Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Milli Tarım Projesi Haberi

Milli Tarım Projesi

Başbakan Binali Yıldırım, "Tarımda havza bazlı üretime destek verilecek. Şimdiye kadar destekler veriliyordu ama şimdiki destekler daha bilinçli hale geliyor. Havza bazlı. Bu ne demek? Türkiye'deki bütün ilçeler, iller tarım yapılan her yer tek tek masaya yatırıldı. Böylece 941 tane havza ortaya çıktı. Bu 941 havzada hangi ürünler yetişir. Pamuk, zeytin, arpa, yulaf, yonca, yem bitkileri nerede daha iyi yetişir? Hangi ürün daha çok su ister, hangisi daha az su ister? Bunları belirleyince iş kolaylaşıyor. 50 tane ürün var ama bizim için önemli sonuç alacak stratejik ürün hangileri? 19 tane ürün belirledi Tarım Bakanlığı. Bu ürünler hangi havzalarda daha iyi yetişiyor, daha az maliyetle yetişiyor bunları dağıttı, onlara göre havza destekleri meydana geldi." dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Milli Tarım Projesi...