29 / 04 / 2024

milyarderlerin servetleri

milyarderlerin servetleri

Kovid-19 salgını 2020’de çok önemli zorluklar yaşattı. En az zorlananlar ise yine milyarderler oldu. 10 milyarderin altısı servetine servet katarken, düşüş yaşayanların kaybı da sınırlı şekilde oldu. İşte milyarderlerde son durum...

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

ABD'de milyarderlerin San Fransisco'nun kuzey bölgesine şehir kuracağını açıklaması üzerine gözler zenginlerin kendilerine kurmaya başladığı şehirlere çevrildi. İçlerinde Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor. İşte ayrıntılar...

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi'nde yer alanların sayısı düşerken servetleri de aynı doğrultuda azalmaya başladı.

2022'de milyarderler listesi ters takla attı!

2022, küresel piyasalarda para politikasının sıkılaştırıldığı fırtınalı bir yıl oldu, ancak milyarderlerin serveti çöktü. Tesla patronu Elon Musk, 100 milyar doları aşan eksi ile en büyük kaybı yaşadı. 2022 yılında Rus oligarklarına uygulanan yaptırımlar da servet dağılımındaki en önemli gelişmelerd

Bu sene en çok kaybeden milyarderler!

Kişisel servetleri bu yıl en çok kaybeden milyarderler belli oldu. İşte en çok para kaybeden milyarderler...

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026'da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Ukrayna'da devam eden savaş ve faiz oranlarında yaşanan yükselişin varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine karşın; küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor. İşte detaylar...

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

ABD'de hane halkı toplam serveti 2022 yılının ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyreğinde de düşüş göstererek, 143.8 trilyon dolara geriledi.

Dünyanın en zengin 10 insanının serveti 6 ayda 250 milyar dolar eridi! Elon Musk ve Jeff Bezos kayıpta zirvede!

ABD borsalarındaki sert kayıplar dev milyarderlerin servetlerini azalttı. Elon Musk ve Jeff Bezos’un da aralarında yer aldığı dünyanın en zengin 10 insanı, 2022'nin ilk yarısında 250 milyar dolarlık kayıp yaşadı...

Yat tatili artık lüks değil! Günlük kirası 4 bin TL'den başlıyor! işte 1 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bir yatta tatil yapmak, milyarderlerin ve ünlülere özgü görülebilir, fakat bu sadece zengin ve ünlüler için değil. Tekne kiralama ücretleri otellerle neredeyse aynı seviyede! Peki, yat tatili fiyatları ne kadar? İşte 1 Temmuz 2022 fiyat listesi...

En zengin 500 ismin serveti 1.4 trilyon dolar eridi! Elon Musk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetinde son durum!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, küresel finans piyasaları yüksek faiz oranlarının ve enflasyon kaygısının ağırlığında ezilirken, dünyanın en zengin 500 insanı bu sene toplamda 1.4 trilyon dolar kaybetti. Peki Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetleri ne oldu? 

İtalya'da Rus milyarderlerin mal varlıklarına el konuyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa Birliği  tarafından uygulanan yaptırımlar dahilinde şu ana kadar 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el kondu.

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimler Rus milyarderlerin servetini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dev Rus şirketler yılbaşından itibaren 32 milyar dolar gerileme yaşadı.

milyarderlerin servetleri Haberi

milyarderlerin servetleri

Kovid-19 salgını dünya çapında iş kaybına ve ekonomik zorluklara neden oldu. Ama kasa yine kazandı. Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre; dünyanın en zenginleri servetlerine servet kattı. Yani 2020'de milyarderlerin keyfi yerindeydi. Gezegendeki 2 bin 200'den fazla milyarderin yüzde 60'ından fazlası daha da zengin oldu. Üstelik cüzdanlarına devasa boyutta girişler oldu. Sadece en büyük beş kazanan kişinin serveti toplamda 310.5 milyar dolar yükseldi. Serveti azalanlar ise yüzde 36 oldu. 

ELON MUSK ZİRVEDE

Elon Musk, Jeff Bezos, Zhong Shanshan, Dan Gilbert ve Bernard Arnault en çok kazananlar oldu. 110.3 milyar dolarlık servetiyle Elon Musk en çok zenginleşen isim oldu.

Jeff Bezos ise yıl boyunca servetine 67.5 milyar dolar daha kattı. Bu yıl elde edilen kazanımlar muazzam olurken, en zenginler için kayıplar daha sınırlı kaldı. 

Servetleri...