16 / 05 / 2024

mimar adaylarına tavsiyeler

mimar adaylarına tavsiyeler

Mimar Mehpare Evrenol, geçmişten bu yana sektörün gidişatını nasıl değerlendirdi, mimar adaylarına tavsiyelerde bulundu, mesleğin özveri istediğini vurgulayan Evrenol'a göre başarı için devamlı kendini geliştirmek gerekiyor...

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

TMMOB'dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB Bodrum temsilcisi yaptığı basın açıklaması ile Muğla ve Bodrum'daki belediye başkan adaylarına 11 maddelik bir çağrıda bulundu. Depremden kaçak yapılaşmaya kadar pek çok duruma dikkat çekildi. 

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Anne adaylarına güzel haber: Her doğumda 3 farklı ödeme yapılıyor! Maaşlar hesaplara tıkır tıkır anında yatırılıyor! 

Devlet çalışan kadınlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda anne adaylarına doğum süresince çocuk parası, doğum parası, süt parası gibi üç farklı ödeme yapıyor. 

Anne olanlar müjde peş peşe destek yapılıyor! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı... İşte detaylar

Devlet, yeni doğum yapan ya da hamile olan anne adaylarına destek ödemesi yapıyor. Anne olanlar müjde peş peşe destek sağlıyor. Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımına ilişkin tüm detaylar...

Kamuda çalışmak isteyenlere müjde! Memur olma şansını kaçırmayın

Gelen Son dakika haberine göre, kamu kurumları toplamda 450 memur alımı yapacaklarını ilan etti. Bu avantajı değerlendirmek isteyen memur adaylarına müjde! İlanlarla ilgili detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuk için para veriyor! Onaylanan hesaba hemen yatıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu olan anne baba adaylarına maddi destek sağlıyor. Destek 350 ile 650 TL arasında değişiyor. İşte çocuk parasına ilişkin tüm merak edilenler...

Anne adayları müjde! Aile Bakanlığı çocuk başına para dağıtıyor! TCKN sırasına göre PTT hesabına hemen yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapan anne adaylarına çocuk başına destek ödemesi yapıyor. İşte yardım kampanyasına ilişkin tüm merak edilenler...

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı duyurdu! 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Öğretmen adaylarına müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 45 bin öğretmen ataması yapılacak. İşte detaylar!

QNB Finansbank emekli maaşını taşıyanlara 9 bin 200 liraya varan promosyon ödeyecek

EYT ile birlikte 2 milyonu aşkın kişi emekliliğe hak kazanırken, bankacılık sektöründe de promosyon yarışı kızıştı. Bankalar düzenledikleri kampanyalar ile emekli adaylarına birbirinden cazip fırsatlar sunarken, QNB Finansbank’tan emekliye oldukça cazip bir teklif geldi.

İşte banka banka emeklilere verilecek maaş promosyonları!

EYT'nin yasalaşmasının ardından 2 milyonu aşkın kişinin emekliliğe hak kazanması, bankaların da iştahını kabarttı. Bankalar, düzenledikleri çeşitli kampanyalar ile emekli adaylarına oldukça cazip imkanlar sunuyor.

Ay sonunda bitiyor, sakın kaçırmayın! Akbank sıfır faizle 20 bin TL kredi veriyor!

Bankalar,  müşterilerine ve yeni müşteri adaylarına cazip kampanyalar sunmaya devam ederken, en ilgi çekici kampanyalardan biri de Akbank’tan geldi. Peki bankanın sıfır faizli kredi kampanyasına kimler başvurabilir?

mimar adaylarına tavsiyeler Haberi

mimar adaylarına tavsiyeler


Kaç yıldır mimarlık yapıyorsunuz?

Bir zamanların Devlet Güzel Sanatlar Akademisi şimdilerin ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 'nden 1977 yılında mezun oldum, hiç durmadan çalıştım.


Peki bu bahsettiğiniz alanları neye göre seçmek gerekiyor? 

Üniversite eğitiminde staj olanaklarını iyi değerlendirmeli ve mezuniyetten sonraki ilk yıllarında farklı alanlarda çalışmayı göze almalı mimar adayları. Tek bir alana, sadece dizayn ofise yönelmek yerine birkaç yıl çeşitli alanlarda; örneğin yönetim, malzeme bilgisi, mali planlama, mimari pazarlama konularında da deneyim kazanmayı önemsiyorum. 


Mimarların sayısını yeterli görüyor musunuz? 

Son yıllarda çok fazla üniversite ve mimarlık fakültesi açıldı. Her yıl yüzlerce mimar da mezun oluyor. Dolayısıyla sektör genişliyor belki ama yetiştirilen mimarların niteliği söz konusu olduğunda kesin bir ölçüm yapmak zor. Belki zaman içinde bunu yaşayarak göreceğiz. 


Mesleğinizin zor yanları neler? 

İmar kanunlarımızın mimarları...