21 / 05 / 2024

mimar Doğan Tekeli kimdir

mimar Doğan Tekeli kimdir

Tekeli - Sisa Mimarlık Ortağı Mimar Doğan Tekeli kimdir? Mimar Doğan Tekeli, bugüne kadar hangi projelere imza attı? İşte Mimar Doğan Tekeli'nin biyografisi bu haberde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in oğlu Doğan Olguner vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in müzisyen oğlu Doğan Olguner, dün gece hayatını kaybetti.  

Mimar Doğan Kuban: AKM için keşke yarışma açsalardı!

Duayen mimar Doğan Kuban, Gazete Habertürk'ten Kübra Par ile röportaj gerçekleştirdi. Kuban, Murat Tabanlıoğlu'nun AKM projesini de yorumladı..

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Mimar Doğan İnan vefat etti!

The Sofa Hotel İstanbul çalışanlarından Cem İnan'ın babası Mimar Doğan İnan vefat etti. İnan'ın cenazesi bugün Ankara Kocatepe Camii'nden öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asrı Kabristanı'nda toprağa verilecek.

Serhat Doğan kimdir?

Mimar Serhat Doğan kimdir? Mimar Serhat Doğan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Serhat Doğan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Serhat Doğan...

Has Doğan İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Has Doğan İnşaat Limited Şirketi, Erol Doğan, Hasan Zengin tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da Küçükçekmece, Mehmet Akif Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi'nde kuruldu.

Bilal Doğan: İzmir Belediyesi'nin gemi siparişleri baştan sona yanlıştı!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "117 milyon euro bedelle verilen 15 gemi siparişi baştan sona yanlıştı. Bu gemilerin yanaşması için gerekli olan iskeleler yok" diye konuştu

Mirastan doğan davalarda yetki hangi mahkemededir?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde terekesinin mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki, mirastan doğan davalarda yetki hangi mahkemededir? İşte mirasta yetkili mahkemeler...

Davut Doğan: Kelebek Mobilya 5 yılda 350 mağazaya ulaşacak!

Doğtaş'ın sahibi Doğanlar Holding, Türkiye'nin en eski mobilya markası Kelebek'i uçuşa geçirdi. Patron Davut Doğan, "Kelebek tozlanmıştı, tozunu alıp cilaladık. Hedefimiz 5 yılda 350 mağaza" dedi...

mimar Doğan Tekeli kimdir Haberi

mimar Doğan Tekeli kimdir

Doğan Tekeli kimdir?

Doğan Tekeli, 1929 yılında Isparta'da doğdu. 1952 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden Yüksek Mimar Mühendis olarak mezun olan Doğan Tekeli, İzmir Belediyesi Proje Bürosu'nda çalıştı. 


1954 yılında Sami Sisa ile birlikte Site Mimarlık Bürosu'nu kurdu. Bu şirket, günümüzde Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı adıyla varlığını sürüyor. Doğan Tekeli, bu firmadaki serbest mimarlık çalışmalarının yanı sıra, 1955 yılında Sami Sisa ile beraber İzmir Belediyesi'nde Konak Sitesi projelerinin hazırlanmasında danışmanlık; 1956 yılında Güzel Sanatlar Akademisi'nde asistanlık, 1961-1971 yılları arasında İTÜ Teknik Okulu Mimarlık Bölümü'nde proje dersi öğretmenliği, 1957'de bir dönem Mimarlar Odası Başkanlığı yapmış, 1985-1989 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Danışma Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. 


1984 yılında Uluslararası Arap birliği Genel Merkezi proje yarışmasında jüri üyeliği yapmış, 1985-1989 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Danışma Kurulu üyesi...