16 / 05 / 2024

Mimar Tuna Han Koç kimdir

Mimar Tuna Han Koç kimdir

Mimar Tuna Han Koç, çalışmalarını Sıddık Güvendi ile birlikte kurduğu Kolektif Mimarlar Tasarım Atölyesi bünyesinde sürdürmektedir. Peki Mimar Tuna Han Koç kimdir? İşte Mimar Tuna Han Koç'un biyografisi...

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Elysium Global Gayrimenkul Turizm Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elysium Global Gayrimenkul Turizm Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Şamil Ocak, Mehmet Tuna Han Aslan ve Mustafa Hakkı Karataş ortaklığında kuruldu.

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

Rasa Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Rasa Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri İnşaat Sanayi Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Tuna Han Koç tarafından kuruldu. 

Mimar Han Tümertekin İSÜ öğrencileriyle buluştu!

İstinye Üniversitesi (İSÜ), birçok uluslararası proje ve ödülün sahibi, dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin’i, Topkapı kampusunda öğrencileriyle bir araya getirdi. 

Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!

Narmanlı Han'ın özgün kimliğine zarar verilerek restore edildiği konuşuluyordu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde şehircilik ile ilgili ders veren yüksek mimar Korhan Gümüş, Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!” dedi.

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Tuna Han Yapı Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuna Han Yapı Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Umut Yıldız tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kentsel dönüşüm ofisleri çoğalmalı!

Kayseri Anadolu Haber Gazetesi köşe yazarı olan Tuna Han Taşçı bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve dönüşüm projelerini anlattı. İşte o haber...

Sinan Genim Narmanlı Han’ın restorasyonunu anlattı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde son günlerde en çok tartışılan tarihi Narmanlı Han’ı restorasyon mimarı Sinan Genim şantiye alanını gezdi. Sinan Genim restorasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sinan Genim: Narmanlı Han onarılmasa yıkılacaktı!

Narmanlı Han’da restorasyon devam ederken, Beyoğlu Kent Savunması’nın proje iptali başvurusu, gözleri yeniden projeye çevirdi. Proje mimarı Sinan Genim, “Bir yapının aslına uygun olarak restore edilmesine karşı çıkılmasını anlamıyorum” dedi

Taşhan restorasyon çalışmaları 2016 yazına tamamlanacak!

Taşhan Restorasyon çalışmasının Şantiye Şefi Mimar Eyüp Güngör, çalışmanın 2016 yılı yaz döneminde tamamlanacağını söyledi

Mimar Tuna Han Koç kimdir Haberi

Mimar Tuna Han Koç kimdir

Tuna Han Koç kimdir?


Tuna Han Koç, 1986 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve Orta öğretimini burada tamamladıktan sonra 2002 yılında girdiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu. 


Katıldığı çeşitli öğrenci yarışmalarının yanı sıra Usta Mimarlar Tasarım Atölyesi bünyesinde ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarında yardımcı mimar olarak görev yaptı ve çeşitli ödüller kazandı. 


Çalışmalarını Sıddık Güvendi ile birlikte kurduğu Kolektif Mimarlar Tasarım Atölyesi bünyesinde sürdürmektedir.



Tuna Han Koç ve Kolektif Mimarlar ödülleri!


Adıyaman Aktif Yaşam Merkezi Mimari Proje Yarışması ; Satın Alma


Eskişehir Odunpazarı Eğitim Kampüsü Mimari Proje Yarışması ; 1. Ödül


Kent İçin Dönüşüm Ulusal Mimari Fikir Yarışması ; 2. Ödül


İstanbul Küçükçekmece - Eğitim Kampüsleri Mimari Proje Yarışması ; 1.Ödül


Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması ; 1.Ödül


Lüleburgaz Belediyesi...